Ormanda Kaybolan Fransız Turisti Jandarma Kurtardı

Çorum’da önce bisikleti gasp edilen sonra ormanlık alanda kaybolan Fransız turist, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, Çorum'un Alaca ilçesinde meydana geldi. Çorum-Alaca karayolunda bisikletiyle Alaca’ya seyahat ettiği öğrenilen Amelie S. isimli Fransız turist yolda bir araca bindi. Sürücü tarafından bisikleti gasp edilen Fransız turist korkuya kapıldı. Araçtan inerek Ormanlık alana kaçan Amelie S. Fransa Büyükelçiliğini arayarak yardım istedi. Bunun üzerine jandarma ekipleri ile irtibata geçen büyükelçilik yetkilileri güvenlik güçleri ile temasa geçti.

İhbar üzerine İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından kayıp turist bulmak için harekete geçti. İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı J. Kd. Ahmet Çelik tarafından komutasında bir arama kurtarma köpeğinin de bulunduğu özel ekip bölgede çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonunda jandarma ekipleri Amelie S.’nin Mazıbaşı köyü kırsalında olduğunu tespit etti. Köye giden jandarma ekipleri Fransız turisti kurtardı. Yapılan sağlık kontrollerinde Amelie S.’nin sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildi.

Fransız turisti kurtardıktan sonra bisikleti gasp eden şüphelinin peşine düşen özel ekip, kısa süre sonra şüpheliyi gasp ettiği bisiklet ile birlikte yakaladı.

TURİSTTEN JANDARMAYA TEŞEKKÜR
Yaşadığı talihsiz olayın ardından açıklamada bulunan Amelie S., sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Yardım çağrısının ardından kısa sürede kurtarıldığını dile getiren Amelie S., Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ve Jandarma teşkilatına teşekkür etti.
Kaynak: İHA