Bandırma'da Kötü Koku Yayılması

Bandırma ilçesinde, günlerdir özellikle lodosun da etkisiyle etkili olan ve şikayetlere yol açan kötü kokunun, hayvan çiftliklerinden alınıp tarlalarda bekletilen gübrelerden kaynaklandığı belirlendi.

Banvit AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, kötü kokunun, çiftliklerinden yayıldığı iddiaları üzerine düzenlediği basın toplantısında, hiçbir zaman ticari hesaplar uğruna Bandırma'ya ve çevreye zarar verme anlayışlarının bulunmadığına dikkati çekti.

Her ne kadar özenli çalışsalar da zaman zaman hatalar olabildiğini dile getiren Görener, firma olarak hataların tekrarlanmaması için önlemler aldıklarını anlattı.

Bandırma'daki günlerdir şikayetlere konu olan rahatsız edici kokunun, 6. Jet Üssü'nün arkasındaki geniş tarım alanlarında birikmiş hayvan gübresinden geldiğini vurgulayan Görener, şunları kaydetti:

"Evet bu gübreler, bizim Külefli çiftliğimizdendir. Bu gübreyi nakliyeciden alan çiftçiler, tarlalarına karıştırmak yerine bekletiyor. Bu yüzden kötü koku ortaya çıkıyor. Konuyu ben de maalesef gazetelerden öğrendim ve ardından kendi imkanlarımızla bu gübreleri yayıp pullayarak gömmeye başladık. Bu rahatsızlık için bizim de üzgün olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bundan sonra Bandırma merkeze 10 kilometre uzaklığa kadar gübre yollanmasına kesinlikle izin vermeyeceğimiz gibi bu uzaklık dışında kalan tarlalarda da anında yayılarak sürüleceğini kontrol edeceğiz."

Görener, 2006 yılında girdikleri kırmızı et sektöründe 2010 yılı dışında hep zarar ettiklerini belirterek, geçen sene de ortaya çıkan kokuya karşı önlem olmak üzere Külefli çiftliğindeki büyükbaş hayvan sayısını 24 binden 9 bine kadar indirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA