D.ü'de 'Öğretmen Yetiştirmede Uluslararası Perspektifte Yeni Yaklaşımlar' Kongresi

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, ile İsviçre St Gallen Eğitim Fakültesi ve Almanya Dortmund Üniversitesi iş birliği ile "Öğretmen Yetiştirmede Uluslararası Perspektifte Yeni Yaklaşımlar" adıyla üç gün sürecek kongre başladı.

DÜ Kongre Merkezi'nde katılımcıları Türkçe selamlayarak konuşmasına başlayan Dortmund Üniversitesi Eğitim ve Sosyoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Tomas Gol, üniversiteden bu işbirliği daveti aldıklarında çok sevindiklerini, hemen olumlu cevap verdiklerini söyledi.

DÜ ile ortak bir amaçlarının olduğunu ifade eden Gol, kaliteli öğrenimin ona uygun öğretmenlerden geçtiğini kaydetti.

İşbirliğine önem verdiklerini belirten Gol, şunları söyledi:

"Almanya'da Türkiye kökenli, Türk ve Kürt kökenli bir çok aile ve bir çok öğrencimiz var. Bunlar Almanya ile Türkiye arasında bir köprü görevi görüyorlar. Dolayısıyla biz bu köprüyü daha da güçlendirmek ve daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. Çok ciddi adımlar attık. Bundan iki gün önce üniversitemize resmi bir anlaşma imzaladık."

DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise eğitimin fertten yola çıkarak tüm toplumu yönlendirmesi gerektiğini belirtti.

"Bu işbirliğinin en önemli tarafı sadece akademisyenlik düzeyinde kalmayıp kültürler arası yönlerinin de geliştirilmesidir" diyen Saraç, şöyle devam etti:

"Oradan buraya gelen öğrenciler bizim öğrencilerin evlerinde kalıyorlar. Buradan oraya giden öğrencilerimiz oradaki öğrencilerin evinde kalıyorlar. Bu öğrencilerimizin hem ufukları hem vizyonları gelişecektir. Bu kültürler arası diyalog için çok önemlidir. Bu diyaloğun gelişmesine vesile olacaktır."

İsviçre St Gallen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Heidi Derungs da öğretmen eğitimi konusunda işbirliği ve bunun sınırların ötesinden işbirliğine dönüştürülmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel ise bilginin nasıl verildiğinin önemli olduğunu kaydederek,"Önemli olan sizin anlattıklarınız değildir. Bence önemli olan karşınızdakinin ne kadar aldığıdır. Bu üç gün bu bilgilerin nasıl verileceği konusunda tartışacağız" şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi ve İsviçre Gallen Üniversitesi'nden oluşturulan ortak grup yöresel müzikler çaldı.

Kaynak: AA