Ordu'da Mobil Ana Sınıfı Öğrencilerle Buluştu

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kırsal kesimlerde anasınıfına ve anaokuluna gitme imkanı bulunmayan çocukları anasınıfları ile tanıştırmak amacıyla, yeni bir uygulama başlattı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ordu Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Yurdabakan, mobil ana sınıfının tam donanımlı bir şekilde hazır olduğunu belirterek köyleri dolaşmaya başladığını söyledi.

Köydeki çocukların mobil ana sınıfını çok sevdiğini belirten Yurdabakan, şunları kaydetti:

''Ordu Valiliği, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin ortak girişimiyle Gazi Halk Kütüphanesi'ne ait gezici kütüphane aracı mobil anasınıfına dönüştürülmüş ve anasınıfı ve anaokulu olmayan köylerimizde öğrencilerimizin el becerilerini geliştirecek ve birbirleriyle olan iletişimini güçlendirecek çalışmalar yapmak üzere hizmete başlamıştı. Amacımız çocuklarını anasınıfına göndermeyen velilerin anasınıfında yapılan çalışmaları görüp ikna olmalarını sağlamaktır. Projeye katkıları olan Başta Ordu Valimiz Sayın Orhan Düzgün olmak üzere hassasiyetle ve kararlılıkla bu projeyi yürüten kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Mobil Anaokulu Eğitimciler Anaokulu bünyesinde bundan böyle faaliyet gösterecek olup, muhtarlarımızla işbirliği içerisinde köy ve mahallelerimize gidecektir. Bugün Yukarıtepe köyü muhtarı ile irtibat içerisinde buraya gittik. Zannediyorum haftada en az 2 gün olmak üzere yine buradaki çocuklarımıza hizmet vereceğiz. Çocukların mobil anaokuluna gösterdiği ilgiyi yüzlerindeki ifadeden rahatlıkla okuyabiliriz.''

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA