Karatay’da İki Tescilli Binanın Restorasyonu Sürüyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Aziziye ve Şemsi Tebrizi mahallelerinde bulunan iki tescilli binanın restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Karatay’da İki Tescilli Binanın Restorasyonu Sürüyor
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye olarak tescilli binaların restorasyon çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Hükümetin çıkarmış olduğu kanun doğrultusunda emlak vergilerinden gelen gelirin yüzde 10’u tarihi binaların yenilenmesi için harcandığını ifade eden Hançerli, bu bağlamda restorasyon çalışması devam eden Aziziye ve Şemsi Tebrizi mahallelerindeki 2 tescilli binanın yakın bir zamanda tamamlanarak hizmete sunulacağını dile getirdi. Bu güne kadar Karatay’da restoresi yapılan tescilli bina sayısının 10 olduğunu hatırlatan Başkan Hançerli, çalışmalar kapsamında daha önceki yıllarda “Konya Sokağı” olarak tabir edilen Mahmut Dede sokak ve tarihi “Köprübaşı Karakolu” olarak bilinen evin restorasyonlarının yapılarak Konya kültürüne kazandırıldığını vurguladı.

Bir kentin kültür kimliğinin üzerinde yoğunlaştığı en önemli öğelerin başında tarihi eserlerin geldiğini belirten Hançerli, “Tarihi eserlere yapılacak her türlü olumlu müdahale, kültürümüzün korunması ve tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA