Dershaneciler Erken Kayıt Yenilemelerine Karşı

Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği (DEYDER) Başkanı Gökhan Aydın, dershanelerin Ocak ayından erken kayıt yenilemelerine başlamasının, halen ders gören öğrencilerin alacağı hizmetin azalması anlamına geldiğini söyledi.

Dershaneciler Erken Kayıt Yenilemelerine Karşı
Dershanelerin henüz ocak ayından kayıt yenilemesi yapmasına DEYDER, düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti 'nde basın toplantısı düzenleyen DEYDER Başkanı Gökhan Aydın, dershanelerin sadece sınava hazırlık için değil, okula da yardım eden kuruluşlar olduğunu söyledi.

Bazı dershanelerin henüz Ocak ayından itibaren kayıt yenilemesine başladığını belirten Aydın, “2013-2014 öğretim yılı Eylül ayında başlayacak. Fakat bazı dershaneler henüz ilk dönem bitmemişken Ocak ayından başlayarak veli ve öğrencileri arayarak kayıta devam ediyor. Sizi bu aylardan başlayarak kayda davet eden dershaneler aldıkları yeni kayıtlara hizmet üretebilmek için halen ders gören öğrencilerin alacağı hizmetin aksamasına neden olacaktır” dedi.

DEYDER üyesi dershaneler olarak kayıtlara 1 Mart 'tan itibaren başlayacaklarını belirten Aydın, “Bu aylarda kayıt yaptıran dershanelerin eğitim öğretim hizmetinde önemli aksamalar olur. Bu aylarda erken kayıda başlayan dershanelere kayıt olarak bu dershanelerin kayıtlarını bir sonraki yıl yine aynı tarihte başlatması nedeniyle de öğrenciler mağduriyet yaşayabilir. Biz erken kayıt yerine halen eğitim gören öğrencilerimize enerji harcamak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA