Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'nın Açıklaması

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, ''İki Şehir'' projesi kapsamında yeni şehrin inşasıyla Tuzla'nın, tüm ulaşım akslarının kesiştiği, uluslararası ölçekte bir yerleşim ve lojistik merkezi olacağını bildirdi.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''çılgın'' projelerinden olan Anadolu ve Avrupa yakalarına ''İki Şehir'' projesi kapsamında ikinci şehrinin Tuzla Orhanlı-Akfırat bölgesinde inşa edileceğini, yeni şehrin İstanbul'un cazibe merkezi olacağını belirtti.

Şadi Yazıcı, jeopolitik olarak kilit noktada yer alacak yeni şehrin inşasıyla Tuzla'nın, tüm ulaşım akslarının kesiştiği, uluslararası ölçekte bir yerleşim ve lojistik merkezi olacağını ifade etti.

Tuzla'nın, metro ve Marmaray'ın kesiştiği iki noktadan biri olduğunu aktaran Yazıcı, yeni şehrin mimari tasarım ve estetiğiyle de dünya kentlerine model olacağını kaydetti.

Yazıcı, 2 milyon metrekare alan üzerine kurulacak yeni şehir projesi ile yaşam, iş, sosyal hayat, eğitim ve sağlık faaliyetlerinin tümünün bir arada ve birbirine entegre şekilde kurgulanacağını, projenin rezidans, apart otel, home ofis, mağazalar, ofis binaları, kültür sanat alanları, eğitim yerleşkesi, hastane, otel ve alışveriş merkezleri gibi hizmet birimlerini kapsayacağını belirtti.

Belediye Başkanı Yazıcı, 40 metre genişliğinde bulvarları ve yeşil mimari anlayışıyla inşa edilecek yeni şehirde, yağmur sularının yeniden kullanımı gibi çevresel dönüşüm unsurlarının da yer alacağını bildirdi.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA