Emekli Öğretmen Akdoğan: Öğretmen Arı Gibi Bal Verir

Yarıyıl tatiline giren öğretmenler, Antalya’nın Alanya ilçesinde kampa girerek ikinci eğitim sezonuna hazırlanıyor.

Antalya Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Alanya Keykubat Eğitimciler Derneği öğretmenleri hem dinlendirmek hem de ikinci eğitim sezonuna hazırlamak için Adenya Otelde çeşitli etkinlikler düzenledi.

200 öğretmenin eşleriyle birlikte katıldığı etkinliklerde Orhan Hakalmaz tarafından konser verildi.

Emekli Öğretmen Ahmet Akdoğan da ‘Öğretmenlik mesleği’ ile ilgili bir seminer verdi. Seminer’de konuşan Akdoğan, öğretmenlerin bir arı gibi olması gerektiğini savundu. Öğretmenin arının bal verdiği gibi öğrenci yetiştirmesini isteyen Akdoğan, “Öğretmenlik mesleği çok önemlidir. Arı bal verir. Öğretmen de öğrenci yetiştirir. Yetiştirdiği öğrenciler de ülkenin geleceğini belirler. Bu nedenle öğretmenlerimizin, bal veren bir arıdan farkı yoktur.” dedi.

Çocukların helal dairesinde yetiştirmek gerektiğini savunan Akdoğan, öğretmenlerin öğrencilere örnek olması gerektiğini dile getirdi. Sigara içen bir öğretmenin sigara içen öğrencisine yasaklama getirmesinin mantıksız olacağını belirten Akdoğan, “Önce öğretmenin kendisi sigarayı bırakması lazım ki öğrenciye içmemesi için tavsiyede bulunması lazım.” diye konuştu.

Çeşitli etkinliklerle dinlenen öğretmenler 4 günlük programdan sonra evlerine döndü .