Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel Açıklaması

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yeni yapılacak kapalı pazar yeri projesi konusunda açıklama yaptı.

Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya esnaf odalarının başkan ve temsilcileri, pazar yeri esnafı ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Pekel, ''Yaklaşık 18 yıl önce, Durgut Ergin'in belediye başkanlığı döneminde yapılan pazar yerinin kullanım ve koşulların yetersizliği nedeniyle artık Bandırma'ya yakışmadığından yeni pazar yeri projesini en kısa zamanda hayata geçireceğiz'' dedi.

Yeni ve çağdaş bir pazar yeri yapmak istediklerini dile getiren Pekel, şunları söyledi:

''Uzun süredir, bu pazar yerinin yanında bulunan tescilli mezarlık konusunda izin almakta güçlük çekiyorduk. Bu nedenle de projeyi yaşama geçiremiyorduk. Nihayet 18 Ekim 2012'de, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden, bazı koşulları yerine getirmek kaydıyla izin almayı başardık. Zaten ekonomik açıdan zor durumda olduklarını bildiğimiz pazarcı esnafından para almadan, gerek belediye olanakları ve gerekse biraz borçlanarak bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Pazar yerini yaparken, elimizde bulunan üç projeden birini seçerek uygulayacağız. Buna göre, yeni pazar yerinin altında otopark ve dükkânlar yer alacak. Üstünde ise 5,50 metre yüksekliğinde pazar alanı bulunacak. Bu alan, gerektiğinde konser alanı olarak da kullanılabilecek.''

Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza ve CHP'li belediye meclis üyesi Cemal Adıgüzel'in de hazır bulunduğu toplantıda pazarcı esnafı da sorunlarını anlatıp, yeni projeyle ilgili istek ve görüşlerini açıkladı.

Muhabir: Ahmet Pesen / Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA