Terör Örgütü Pkk'nın Üst Yapılanması Kck'ya İlişkin Davaya Devam Edildi

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davaya devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 33'ü hazır bulundu, 75 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan eski Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ile ilgili delil ikamesi okundu.

Mahkeme başkanı, dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak, savunma yapmaları için söz verdi. Ancak Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıkların talebi, mahkemece reddedildi.

Batman Belediye Başkanı Atalay'ın delil ikamesi okunduğu sırada söz alan sanık avukatlarından Meral Danış Beştaş, mahkeme başkanına dün akşam ana dilde savunma hakkının meclisten geçtiğini hatırlatarak, davaya ana dilde savunma hakkı ve tercüman atamasına ne zaman başlanacağını sordu.

Beştaş, davada ana dilde savunma hakkı verilmediği için sağlıklı bir iletişime geçemediklerini belirterek, ''Bir an önce davaya atanacak resmi tercümanlar gelsin. Biz de artık işimizi yapalım'' dedi.

Yasanın Resmi Gazete'de yayınlanmadığını bildiren mahkeme başkanı, ''Yasanın Resmi Gazete'de yayınlanması halinde Kürtçe savunma için tercüman atanacak ve savunma hakkı verilecek'' diye konuştu.

Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Muhabir: Aziz Aslan / Nurten Aslan

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA