Prof.dr. Erzurumlu'nun ''mustafa Kafalı'' Kitabı Yayımlandı

Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kenan Erzurumlu, Türk milliyetçiliği ve tarihi ile yakından ilgilenen Türk tarih hocası olan ve alanında hocaların hocası unvanı ile tanınan Prof.Dr. Mustafa Kafalı'nın hayatı, Türklük düşüncesi, Türk milliyetçiliği ve yaşam hikayesinin anlatıldığı kitap yayımladı.

Prof.Dr. Erzurumlu, Türk milliyetçilerinin yetişmesinde büyük katkıları olan Prof.Dr. Mustafa Kafalı hocaya vefa borcu olarak böyle bir kitap yazdığını söyledi.

Kitapta Osmanlı'dan Cumhuriyete, Orta doğu ve Türkler, Batı Trakya, Balkanlar ve Kafkasya'da Türklük, Türk solu ve biz, azınlık sorunları, kürtler, kültürel, dini, sosyal ve uluslararası alandaki uygulamalarının anlatıldığını belirten Erzurumlu, kitabın aynı zamanda bilimsel bir kaynak olduğunu da ifade etti.

yayımladığı kitabın kendisi için anlamlı ve önemli olduğunu anlatan Erzurumlu, ''Prof.Dr. Mustafa Kafalı, ilmi kariyeri yüksek, Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi kültür tarihçilerinden biridir. Kendisinin hayatının, fikir ve düşüncelerinin, yaşam tarzının kitap haline getirilmesi benim için büyük bir onurdur'' dedi.

Berikan Yayınevi'nce 2 bin adet olarak basılan kitabın Mustafa Kafalı hocanın gelecek kuşaklar tarafından bilinmesi ve tanınması için de bir kaynak niteliğinde olduğu belirtildi.

Prof.Dr. Erzurumlu'nun ''Türklüğe bakış'', ''Gerçeğe Hu diyelim'', ''Devlet'', ''El Neştere Değince'' gibi yayımlanmış 17 kitabı, çok sayıda makalesi bulunuyor.

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA