Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne Atanan Samsun Emniyet Müdürü Çelik:

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, ''Samsun'un huzuru için bütün mücadelemizi arkadaşlarımızla birlikte ekip halinde verdik'' dedi.

Son emniyet müdürleri kararnamesiyle Samsun'dan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Çelik'e Samsun'da görev yapan bazı polis adliye muhabirleri ziyarette bulundu.

Samsun'a göreve geldiğinde, Ladik ilçesinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu polis memurları Hüseyin Koç ve Malik Saykal'ın şehit edilmesi olayını anımsatan Çelik, ''Samsun'a üzücü bir hadisenin üzerine geldim. O zaman yapanların cezalarını bulacaklarını söylemiştim. O saldırıyı yapan grup ya yakalandı ya da etkisiz hale getirildi.

Saldırıyı yapan kimse kalmadı. O yönüyle gönlümden müsterihim ve bu süreç içerisinde Samsun halkına o endişeyi vermemeye çalıştık. Bir çoğu şeyin de olmaması için bütün gayretlerimizi bütün tedbirlerimizi o yönde aldık'' dedi.

Samsun'da önemli işler yaptıklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

''Asayiş anlamında çok güzel şeyler il genelinde yapıldı. Burada devletten başka hiç kimseye, hiçbir güce ben 'çıktım güçlüyüm, kendi kuralımı kurarım' diye hiç kimseye fırsat vermedik. Bu yola girenleri de adalet önüne çıkartıp, hesap vermesini sağladık. Organize hiçbir faaliyete fırsat verilmedi ve yaşam alanı da bırakılmadı. Onun için bütün mücadelemizi arkadaşlarımızla birlikte ekip halinde verdik. İstisnasız Samsun'da hiçbir alacağım yok. Maddi manevi hiçbir alacağım yok. İstisnasız bütün canlılardan hepsine hakkımı helal ediyorum. Herkes kendi işini, görevini yaptı. Bulundukları yerde, ondan hiç kimseye bir kırgınlığım yok. Ne alacağım ne kırgınlığım var. Benden yana da bütün haklarımı helal ettim. Ama bütün Samsun halkı da gönülden gelircesine haklarını bana da helal ederlerse ondan da büyük memnuniyet duyarım.''

Muhabir: Ercan Dilaver

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA