Chp Antalya Milletvekili Acar, Köylerde İncelemelerde Bulundu

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile Antalya İl Başkanı Devrim Kök, köylerde incelemelerde bulundu.

Acar ve Kök, partilerinin yönetim kurulu üyeleri ile geçtiğimiz günlerde şiddetli dolu yağışı olan Korkuteli'nin Manay ve Osmankalfalar köylerini ziyaret etti.

Köylülerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Acar, ürün sigortası konusunu Meclise taşıyacağını belirterek, ''Manay ve Osmankalfalar köylüsü gibi ülkede birçok köylü, tapu gösteremediği için ürün sigortasından yararlanamıyor. Hazine arazisi ekenden ecrimisil alınıyorsa, doğrudan destek yapılabiliyorsa ürün sigortası da yapılması gerekir'' dedi.

İklimlerin değiştiğini, sel başta olmak üzere doğal afetlerin arttığını dile getiren Acar, ürün sigortasının herkes için şart olduğunu söyledi.

Osmankalfalar köyü muhtar Ali Ünal da yağış şiddetli yağış nedeniyle Kenza Deresi'nin taşmasından korktuklarını anlatarak, ''3 deremiz, özellikle Kenza Deresi ıslah edilmeli. Bunu yıllardır söylüyoruz, ama bir türlü burada ıslah çalışması yapılmıyor'' diye konuştu.

İl başkanı Devrim Kök ise Osmankalfalar'da yaşayan ve köyde yaklaşık bin 500 dönümlük arazinin su altında kalmasına neden olan gölet sızıntısı konusunun gerekirse Meclise taşıma konusunun takipçisi olacaklarını ifade ederek, ''Göletin kaçak yapıp bin 500 dönüm araziyi tarım yapılamaz halde tuttuğunu, bu durumun DSİ'ye bildirildiğini, ancak kurumun söz verdiği halde kaçağı bulup onarma işini yıllardır geçiştirdiğini öğrendik. Bizler döndüğümüzde DSİ ile bu konuyu görüşeceğiz. Umut ederiz, sorunu yerelde çözeriz'' dedi.

İl başkanı Kök ile diğer partililer, daha sonra Elmalı ilçesine bağlı Akçay beldesinin Akçeniş köyünde düzenlenen kültür ve sanat festivaline katıldı.

Köy muhtarlığının, İl Genel Meclisi'nin maddi katkısıyla inşa ettiği yemekhanenin açılışına da katılan Kök, Türk toplumu mozaiğinde kendisini, mozaiğin bir tek taşı olarak gören ve sayıları yurt genelinde 300 bin olan tahtacıların toplumda ötekileştirilmeden yaşam taleplerinin son derece normal bir talep olduğunu, bunun kendilerine çok görülmemesi gerektiğini söyledi.

CHP'nin toplumsal düzende her türlü ayrışıma ve ötekileştirmeye karşı olduğunu ifade eden Kök, Mustafa Kemal Atatürk'ün ulus düzeninin ne olduğunu sadece Çanakkale'deki şehitlikler gezildiğinde anlaşılabildiğini kaydetti.

Etkinlikte Akçeniş köyü muhtarı ve vali yardımcısı Şener Sarıçiftçi, yemekhanenin yapımına katkı sağlayan İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı ile diğer ilgililere plaket verdi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA