Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk Açıklama Yaptı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, ayçiçeği avans fiyatını ton başına bin 400 lira olarak açıkladı.

Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 60. Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada,üreticinin ferahlaması için köklü değişimler gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Altınekin'e yapılan ve bu yıl ilk kez üretim yapacak ham yağ tesislerinde günlük 500 ton ayçiçeği işleneceğini söyledi.

Piyasada fiyatlarla ilgili çeşitli spekülasyonlarının olduğunu vurgulayan Konuk, ''Konya Şeker ham yağ piyasasına girince bölgemizde ayçiçeği üretimi fazlalaştı. Eskiden yoktu ama şimdi ayçiçeğine hem devletin desteği var, hem de Konya Şeker Altınekin'e tesis kurdu. Konya Şeker bu tesisi kurmasaydı bu kadar ayçiçeği üretiminin olması mümkün değildi'' diye konuştu.

Yağ işleme tesisini Anadolu'daki üreticinin ürün deseninin çeşitlenmesi ve ekonomik değeri yüksek ürünleri üretebilmesi için projelendirdiklerini anlatan Konuk, tesisin kapasitesinin tüm bölgeyi etkileyecek büyüklükte olduğunu dile getirdi.

Ham yağ tesislerinde günlük 500 ton ayçiçeği işleneceğini dile getiren Konuk, şunları kaydetti:

''Bizim verdiğimiz fiyat avans fiyat olacak. Önümüzdeki günlerde piyasa şartlarına göre üzerine ilave yapacağız. Ayçiçeği avans fiyatını ton başına bin 400 lira. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Çiftçinin başı dik olsun. Biz üreticilerimizi kimselere muhtaç etmeyeceğiz. Üreticilerimizin üretimini yaptığı ayçiçeği, patates, pancar ve mısırın kıymetini arttıracak, yatırımları birer birer gerçekleştiriyoruz.'

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Metin Bolat
Kaynak: AA