Ladik Kaymakamı Perçi'nin Açıklaması

Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, bir yerel gazetenin Kaymakamlık hakkında iftira niteliğinde ve hakaret içeren bir haberi yayımlaması üzerine Ladik Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunulduğunu bildirdi.

Perçi, yaptığı yazılı açıklamada, bazı yerel basın yayın organlarında yayımlanan Ladik Kaymakamlığı'na yönelik iddialar sonrası Ladik Kaymakamlığı tarafından Samsun Valilik makamından istenen soruşturmanın 10 Nisan'da sonuçlandığını belirtti.

Soruşturma sonucunda bütün iddiaların hukuki dayanaktan yoksun, asılsız ve mesnetsiz olduğunun anlaşıldığını aktaran Perçi, şunları kaydetti:

''Ladik Noterliği'nden 27 Nisan 2012 günü ihtarname çekilmiş olmasına rağmen cevap ve düzeltme metni ilgili gazetede yayınlanmamıştır. Bunun üzerine Ladik Cumhuriyet Başsavcılığı'na 5187 sayılı kanunun 18. maddesi gereği suç duyurusunda bulunulmuş, 22 Mayıs 2012 günü Ladik Sulh Ceza Mahkemesi'nce talebin kabulü ile düzeltme ve cevabın yayınlanmasına karar verilmiş olmasına rağmen yayınlamamakta ısrar edilmiştir. Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 24 Haziran'da Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılmıştır. Ancak adalet mercileri tarafından hakkın teslim edilmesine karşın yine 1 Ağustos 2012 tarihinde aynı gazetenin manşetten ve internet sitesinden yayınladığı haberle iftira niteliğinde, hakaret içeren ve insanları zan altında bırakan, 'çamur at izi kalsın' şeklinde haber yayınlanmaya devam ettiği görülmüştür. 'Korkunç olay' manşetiyle verilen haber ile ilgili olarak, olayda ismi geçen şahısla birlikte Ladik Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunulmuştur.''

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA