Silve 4. Minarlı Yayla Şenliği Yapıldı

Torul ilçesinde, Şive-Silve 4. Minarlı Yayla Şenliği gerçekleştirildi.

Budak köyü Dernek Başkanı Hamit Zengin, 2011 yılı Minarlı Yayla Ağası Metin Yiğit, Yücebelen köyü muhtarı Mustafa Özcan, Budak köyü muhtarı Aslan Zengin, Atalar köyü muhtarı Haydar Zengin, Güvemli köyü muhtarı Erdoğan Zengin, İl Genel Meclis Üyesi Osman Karabulut, iş adamı Aydın Yıldız, Hasan Demirci, Hacı Selvi ve Osman Deliloğlu tertip komitesi tarafından düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Belediye Başkamı Mustafa Canlı, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen ile vatandaşlar katıldı.

Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Gaziantep'te bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenler ile şehit olan güvenlik güçleri için yapılan dualarla başladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı, burada yaptığı konuşmada, hiçbir gücün ülkenin birliğini, kardeşliğini ve bütünlüğünü bozamayacağını söyledi.

Son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylar nedeniyle çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini, çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit olduğunu belirten Canlı, şunları kaydetti:

''Yaşanan bu olaylardan dolayı bu yıl Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliğimizi iptal ettik. Türk milleti olarak acıda da tasada da kaderde de sevinçte de hep biriz, birliğiz. Şunu söylemek gerekirse, terör ve onun iç ve dış destekçileri hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaklardır. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaktır.''

Yapılan konuşmalardan sonra yöre sanatçıları, çeşitli şarkıları seslendirdiler .
Kaynak: AA