Bank Asya'dan Bin Öğrenciye Burs

Katılım bankacılığının önde gelen oyuncularından Bank Asya, 'Bir Çocuk Okutuyorum' adlı sosyal sorumluluk projesi ile her sene bin öğrenciye burs verecek.

Burs alacak öğrenciler Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından belirlenecek. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilköğretimde okuyanlara 100 lira, ortaöğretimde okuyanlara 150 lira üniversitede okuyanlara 250 lira yardım yapılacak. Burslar yetimlere, şehit ile gazi çocuklarına, yoksullara ve başarılı öğrencilere dağıtılacak. Başvurular www.bircocukokutuyorum.org ve www.kimseyokmu.org.tr adreslerinden alacak. ‘Bir Çocuk Okutuyorum’ projesini basın toplantısı ile tanıtan Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, kurum olarak bin öğrenciye nakdi yardım yapacaklarını açıkladı.

Katılım bankası, bu sene ‘Bir Çocuk Okutuyorum’a 350 bin lira kaynak aktaracak. Gönüllülük esasına göre kurumun 4 bin 725 elemanı da yardım yapacak. Müşteriler de katılım ya da cari hesaplarında virgülden sonra gelen tutarı bağışlayabilecek. Dilemeleri halinde kredi kartından otomatik ödeme talimatı ile projeye katkıda bulunabilecek. İsteyenler de 5777’ye SMS yolu ile öğrencilere burs katkısında bulunabilecek. Ayrıca www.kimseyokmu.org.tr ‘den ve Bank Asya şubelerinden nakdi bağış yapabilecek. Kurum olarak eğitime büyük önem verdiklerini anlatan Abdullah Çelik, “Bizim ‘Bir Çocuk Okutuyorum’ projesi de bu anlayışla hayata geçirildi. Proje, pek çok arkadaşın kafa yorması ile, katkıları ile oluştu.

Malum, ülkelerin ilerlemeleri eğitimle orantılı. Kurum olarak biz bunu gördük ve daha evvel pek çok sosyal sorumluluk projesine sponsor olduk. Ama ilk defa kendimiz büyük ölçekli bir sosyal projesini hayata geçireceğiz. Biz, projeyi önemli görüyor süresiz devam ettirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Bank Asya’nın bin çocuk hedefini yukarı taşıyacaklarını dile getiren Çelik, şunları kaydetti: "İmkanı olmayan öğrencilere destek olmak için yola koyulduk. Kuşku yok elemanlarımızın da maddi ve manevi destekleri bize güç katacak. Şu an Türkiye’de on binlerce evladımız eğitimlerini yarıda bırakıyor. Onların yarıda bıraktığı eğitim, ülkenin ilerlemesini de yarıda bırakıyor. Biz de diliyoruz; bundan böyle gençler maddi ve manevi engellere takılmasın, eğitimlerine devam etsin. Senelik bin öğrenciye burs elemanlarımız ve gönüllülerin desteği ile büyüyecek. Belki pırlanta çocuklarımızın içinden binlercesi dünyayı daha yaşanır hale getirmeye katkı yapacak. Kendileri yaşarken başkalarını da yaşatma idealine katacak. Kuşku yok bu çocuklar, burs verdiklerimiz arasından çıkacaktır." Sosyal sorumluluk projesinin ülkeye hayırlar getirmesini temenni eden Çelik, “Bank Asya, kurumsal olarak normalde 250 bin lira projeye katkı sunuyordu. 2012 için bu 250 bine 100 bin lira daha ekliyoruz. İnşaallah burada çocuklarımız için cömert davranacağız.” ifadelerini kullandı. Çelik, 5-10 sene sonra mezun olacak gençleri takip edip buradan çıkacak öyküleri izleyeceklerini de sözlerine ekledi.‘Bir Çocuk Okutuyorum’un partner yardım kuruluşu Kimse Yok Mu’nun Genel Başkanı Ünal Öztürk ise Bank Asya’nın önemli bir sosyal sorumluluk aldığını ifade etti.

Dernek olarak bu sorumluluğa katkı sunmaktan duydukları mutluluğu belirtti.

Öztürk, Türkiye İstatistik Kurumu araştırmalarına göre ülkede okuma yazma bilmeyenlerin yüzde 30’unun; ilköğretim mezunlarının yüzde 15’inin; lise mezunlarının yüzde 5’inin; üniversite mezunlarının da yüzde 0,7’sinin yoksul olduğuna temas etti. Okuma oranı arttıkça yoksulluğun ve geri kalmışlığın azaldığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: "Yoksulluğu önlemenin yolu eğitimden geçiyor. Bu anlamda Bank Asya, Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte hayırlı ve faydalı bir yola çıktı. Hakikaten ihtiyaç olan bir projeyi devreye aldı. Yoksulluğun ortadan kaldırılması; ilerleme, bütünlük ve birlik adına eğitim önemli. Bu projede rolü olan Bank Asya tüm elemanlarına, tüm müşterilerine çok teşekkür ediyorum."