Gülek'in 100 Yıllık Su İhtiyacını Karşılayacak

Tarsus'a bağlı Gülek beldesinin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Boğazpınar-Karası kaynağı içme suyunun yer tesliminin yapıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Tekin Çelik, yaptığı yazıılı açıklamada, uzun zamandan beri Gülek Belediyesi ve İller Bankası tarafından projesi tamamlanmış olan ve 14 Mart 2012 tarihinde ihalesi biten Boğazpınar Karasu kaynağı içme suyunun yer tesliminin İller Bankası yetkililerince yapıldığını kaydetti.

İhaleyi üstlenen Ekince Mühendislik'le yer teslimi protokolunü imzaladıklarını ifade eden Çelik, suyu saniyede 70 litre kapasiteyle Gülek'e gelecek hattın inşaatına gelecek hafta başlanacağını belirtti.

Çelik, çalışmaların yaklaşık 500 gün süreceğini ve Gülek beldesinin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını dile getirerek, şöyle devam etti: ''Gülek için hayati bir öneme sahip projenin bitmesiyle beldemizin önü açılacak, turizm bölgesi ilan edilen Karboğazı Kayak Merkezine mevcut su bırakılacaktır. Karboğazı projesinin de alt yapı yönüyle önemli bir eksiği giderilmiş olacaktır. Su çok kaliteli bir sudur.''
Kaynak: AA