Philip Gordon: Ruhban Okulu’nun Açılmasını Destekliyoruz

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, inanç özgürlüğü ve serbestisi açısından Ruhban Okulu’nun açılmasını güçlü bir şekilde desteklediklerini söyledi.

ABD, Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Yunanistan ziyaretinin ardından geldiği İstanbul'da, Heybeliada Ruhban Okulu’nu ziyaret etti.

Eşi Rachel Gordon ile saat 16.00 sıralarında Ruhban Okulu’na gelen Philip Gordon’u, Bursa Metropoliti İlpidophoros Lambiniadis karşıladı. Ziyarette, ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederick Kilner da Gordon’a eşlik etti. Ruhban Okulu’nu gezen Gordon, Metropolit Lambiniadis ile görüştü. Ruhban Okulu girişinde Lambiniadis Gordon’a bina hakkında bilgi verdi. Ziyaret öncesi Gordon ve Metropolit Lambiniadis basın mensuplarına Ruhban Okulu önünde poz verdi. Açıklamada bulunan Gordon, ziyareti uzun zamandır beklediklerini belirtti.

ABD’nin inanç özgürlüğü ve serbestisi açısından Ruhban Okulu’nun açılmasını güçlü bir şekilde desteklediğini belirten Gordon, “Umarız yakın zamanda faaliyete geçmiş halde ziyaret ederiz.” dedi.

Açıklamanın ardından Gordon ve Lambiniadis Ruhban Okulu'na geçti. Gordon'un Ruhban Okulu'nu ziyareti devam ediyor.