Burgaz’a Giden Uçaklar Varna’ya Yönlendirildi

Bulgaristan'ın Burgaz havaalanında İsrail turistleri taşıyan otobüsteki patlamanın ardından, havaalanı ulaşıma kapatıldı.

Burgaz'a inecek uçaklar ise Varna’ya yönlendirildi. Patlamanın ardından Başbakan Boyko Borisov'un talimatı üzerine İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov, Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov ve Sağlık Bakanı Desislava Atanasova Burgaz'a hareket etti.

Sofya’dan olay yerine özel teknik ekipmanları ve sağlık araçlarını taşıyan iki uçak kaldı. Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, Sofya polisinden Musevi mabetleri ile İsrail misyonları önündeki güvenlik önlemlerini artırmalarını istedi.Bulgar basını, otobüsteki 47 yolcudan 30'unun hastanelere kaldırıldığını yazdı. Patlamada 7 İsrailli turistin öldüğü öne sürüldü. Olayın terör eylemi olup olmadığını araştıran Bulgar polisi, köpek ve özel teçhizatla patlayıcı aramalarını da sürdürüyor.Tel Aviv yönetimi daha önce Hizbullah’ın İsrailli turistlere yönelik saldırı hazırlığında olduğunu öne sürmüştü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise olayla ilgili tüm işaretlerin İran'ı gösterdiğini iddia ederek bu ülkeyi suçladı .