Başkent Ankara'da ''Engelsiz Yaşam'' Görüşüldü

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, kurum il müdürleri, STK'lar, kaymakam ve belediye başkanlarıyla bir araya gelerek engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması için alınan tedbirler ve sürdürülen çalışmaları değerlendirdi.

İl Genel Meclisi'ndeki toplantıya başkanlık yapan Yüksel, konuşmasında, engellilerin hayata daha rahat karışabilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü hatırlattı.

Yüksel, başkentin engelsiz bir yaşam kenti olmasının Ankara'daki herkesin ortak heyecanı, hedefi ve sorumluluğu olduğunu söyledi.

Engellilerin de diğer tüm vatandaşlar gibi hak ve hizmetlere ulaşabilmesi gerektiğini belirten Yüksel, ''Başta ben olmak üzere tüm yöneticiler engelsiz yaşama maskesiz bakacağız. Bu kapsamda 15'e yakın tebliğ ve genelge yayınladık. Süreci takip etmek için bir İzleme Komisyonu kurduk. Komisyon, il ve ilçelerde yapılanları takip etti ve rapor haline getirdi'' diye konuştu.

Yüksel'in ardından, İzleme Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, raporun sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi.

Denetim Komisyonu marifetiyle Çankaya, Keçiören, Mamak, Akyurt, Altındağ, Etimesgut'un da aralarında bulunduğu toplam 8 ilçede 21 ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Seyman, bu ziyaretlerde parklar, idari binalar ve tiyatrolar gibi kamuya açık alanlardaki çalışmaları yerinde incelediklerini bildirdi.

Seyman, engellilere yönelik tedbirleri takip ve denetleme formları hazırladıklarını, üniversite ve kamu kuruluşlarına gönderdiklerini dile getirerek, ''Formlardan çıkan sonuca göre, kuruluşlar yasanın uygulaması için 7 Temmuz'a kadar süre tanındığını biliyor. Bazıları geç kalmış, bazıları gerçekten iyi bir kademede. Kamu binalarındaki gelişmeler memnun edici boyutta. Ancak formları dolduran görevlilerin kimi gereken hassasiyeti göstermediği için sonuçlarda çelişen oranlar var'' dedi.

Raporun açıklanmasından sonra söz alan Yüksel, Türkiye'de bütün şehirlerin Ankara'da yapılanları takip ettiğini vurgulayarak, ''Biz engelli yurttaşlara evde oturun mu diyeceğiz- Tabii ki hayır. Mutlu bir Ankara hayali için çalışmaları takip etmeyi ve denetlemeyi sürdüreceğiz'' dedi.

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Eda Ay
Kaynak: AA