Çankırı Belediyesi’nden “Alo Piknik Hattı”

Çankırı Belediyesi, bir ilke imza atarak “Alo Piknik Hattı” hattı kurdu.

Çankırı belediyesi hayata geçirdiği yeni uygulama ile birlikte aracı olmadığı için pikniğe gidemeyen vatandaşlar hafta sonları pikniğe götürecek. Abdulhalik Renda mahallesinde düzenlenen mahalle toplantısında Zeynep Şahbaz isimli bir mahalle sakininin “Arabası olmayanlar pikniğe gidemiyor” önerisi üzerine kurulan piknik hattına başvuran vatandaşlar belediye otobüsleri ile kentteki farklı mesire alanlarına götürülecek vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilmeyecek.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bugün o öneriyi getiren Zeynep Şahbaz isimli bir mahalle sakini ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Belediye olarak mahallelerin sorunlarını yerinde görmek amacıyla toplantılar düzenlediklerini hatırlatan Başkan İrfan Dinç, mahalle toplantılarında halka mikrofon uzattıklarını ve talepleri dinlediklerini söyledi.

Başkan Dinç, Abdulhalik Renda mahallesindeki toplantıda Zeynep Şahbaz isimli bir mahalle sakininin “arabası olmayanlar pikniğe gidemiyor” şikayeti üzerine belediye bünyesinde “444 03 18 Alo Piknik Hattı”nı faaliyete geçirdiklerini açıkladı.

Mahalle sakinlerinden gelen önerilerin kendisi için önemli olduğunu söyleyen Dinç, “Halka hizmet hakka hizmet anlayışını ilke edindik. Yaptığım tüm hizmetlerde insanımızı merkeze koyduk. Zeynep hanımın önerisi üzerine belediye olarak çalışmalar başlattık ve bir ekip kurduk. “Alo Piknik Hattı” ile pikniğe gidemeyen vatandaşlarımızı belediye olarak biz pikniğe götüreceğiz. Bunun sosyal anlamda önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Hafta içinde kurduğumuz hattan halkımızın önerilerini dinleyeceğiz ve inşallah bu hafta sonu vatandaşlarımızı Eldivan’a pikniğe götüreceğiz” diye konuştu.

“444 03 18 Alo Piknik Hattı”nın Ramazan ayı dışında aktif olacağını kaydeden Dinç, halkın isteği üzerine değişik mesire alanlarına gidileceğini belirtti.

Halkın huzuru için yapılması gereken ne varsa yapılacağının altını çizen Dinç, “18 ayda 18 yeni proje” adıyla başlattıkları çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Zeynep Şahbaz isimli mahalle sakini ise, Başkan Dinç’e sunduğu önerinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Şahbaz, “Başkanımıza bu öneriyi götürdüğümüzde konuyla ilgileneceğini söyledi.

Bugünde o isteğimiz gerçekleşti. Belediye başkanımıza bu örnek davranışı için herkes adına çok teşekkür ederken çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA