Güzel Şarkıcı Suikasta Kurban gitti

Pakistanlı genç şarkıcı Ghazala Javed silahlı saldırganların açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Taliban tarafından tehdit edildiği için stüdyo çalışmalarını Dubai 'de yapmak zorunda kalan Pakistanlı genç şarkıcı Ghazala Javed, Pakistan 'ın Peşavar kentinde silahlı kişilerce öldürüldü. Javed 'in töre cinayetine kurban gitmiş olabileceği belirtildi.

Polis, Javed 'in vücuduna altı kurşun isabet ettiğini belirtti.

Cinayeti, Javed 'in eski eşi veya Taliban 'ın işlemiş olduğu düşünülüyor. Gelecek vaat eden genç şarkıcı, Taliban tarafından geçmişte şarkı söylememesi ve dans etmemesi konusunda baskı görmüş ve tehdit edilmişti. Bir güzellik salonunu terk ettiği esnada suikasta kurban giden Javed 'in yanında bulunan babası da saldırganların ateşinde can verdi.

Saldırının ardından açıklamada bulunan polis yetkilisi Dilaver Bangaş, “Motosikletle güzellik salonunun önüne gelen iki adam, Javed ve babasını kurşun yağmuruna tuttu” dedi.

TALİBAN 'DAN KAÇMAK ZORUNDA KALDI
Javed, 2009 yılında o dönem Taliban 'ın kontrol ettiği Svat Vadisi 'nden, Pakistan ordusunun operasyon başlattığı günlerde kaçmıştı.

Maulana Fazlullah adlı mollanın kontrolündeki Taliban kolu, Svat Vadisi 'ni kontrol ettikleri günlerde kız okullarına saldırmış, müzik dükkanları yağmalamış ve şarkı söylemek ile dans etmeyi yasaklamıştı.

Paştun dilinde söylediği şarkıları Pakistan 'ın bu dilin konuşulduğu bölgelerinde oldukça yaygın olan Javed, geçtiğimiz yıl yaptığı evliliği sadece altı ay sonra sonlandırmıştı. Javed, kocasının ikinci bir eşi olduğunu belirtmiş ve şarkı söylemesine izin vermediğini söylemişti.