Şefaatli'ye Meslek Yüksek Okulu Yaptırılacak

Şefaatli ilçesinde Bozok Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksek okulu yaptırılması için protokol imzalandı.

Şefaatli Yüksek okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yüksek okul binası, öğrenci yurdu ve lojman yapımı için Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ve Dernek Başkanı Fazlı İbiş tarafından protokol imzalandı.

Rektör Uçar, yükseköğretim hizmetlerini yurt geneline yaygınlaştırıldığı gibi il merkezlerinde bulunan üniversitelerde de bu tür çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Üniversite olarak Yozgat'ın gerekli şartları yerine getiren ilçelerine yüksek okul yaptırılması için çalışma yürüttüklerini ifade eden Uçar, ''Şefaatli bu şartları yerine getiren ilçelerimizden biri. Eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için, gerekli bütün şartların sağlandığına emin olduktan sonra protokolü imzaladık. Yaptırılacak meslek yüksek okulunun ilçenin gelişmesine çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz'' dedi.

Belediye Başkanı Zeki Bozkurt da ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi için yüksek okul projesini çok önemsediklerini söyledi.

Muhabir: Özcan Güney

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA