Kur’an Kurslarında Eğlenirken Öğrenecekler

Mersin’in Erdemli İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Kur’an kursu binalarını çocuklar için eğlenirken öğretir hale dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

Erdemli ilçesinde Yaz Kur’an Kursları açılışı Esenpınar beldesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Daha kursun ilk gününde çeşitli hediyelerle karşılanan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

Düzenlenen törende konuşan Erdemli İlçe Müftüsü Mustafa Topal, bu yıl ilçede 16 Kur’an kursunun hizmet vereceğini, gelecek yıl ise tadilatı biten ve yeni yapılan kurslarla yatılı hizmet veren kurs sayısının 18’e çıkacağını belirtti.

İlçede bu yıl ki yatılı kurslara yaklaşık bin 200 öğrencinin katılacağını ifade eden Müftü Topal, “Yaz dönemini öğrencilerimizin daha verimli geçirmelerini ve mümkün olduğunca da eğlenerek yine bu dönemi değerlendirsinler istiyoruz. Bina sayımız yeterli düzeye ulaştı. Bundan sonraki yıllarda bina yapımından çok binalarımızı çocukların eğlenirken öğreneceği hale getirmek istiyoruz. Bunun dışında da başarılı öğrencilerimizi ödüllendireceğiz, Türkiye genelinde düzenlenecek gezilere katılmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Topal, Yaz Kur’an kurslarında 2 ay eğitim görecek öğrencilerin kitaplarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılandığını da kaydetti.

Kaynak: İHA