Simavlı Köylü Kadınlar Kuaförle Tanıştı

Kütahya Simav Kaymakam Yüksel Ünal, son üç yılda yaşadıkları dört önemli depremden olumsuz etkilenen kadınları sosyal hayata döndürme, morallerini yükseltme ve günlük işlerde motivasyonlarını artırmak amacıyla hazırladığı “Kır Çiçekleri Açıyor” isimli projesini Gökçeler köyünden başlatarak hayata geçirdi.

Simavlı Köylü Kadınlar Kuaförle Tanıştı
Proje kapsamında önceden belirlenen 2 kız öğrenci yurdu ile 40 köy ve 21 belde de yaşayan yaşlı, genç tüm kadınlara 19 Temmuz 2012 tarihine kadar saç bakım hizmeti verileceğini ifade eden Kaymakam Ünal, saç bakım hizmetinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün önderliğinde Kız meslek Lisesinde görevli yönetici ve güzellik uzmanları tarafından verildiğini bildirdi.

Kaymakam Ünal, “Yaklaşık 40 köy ve 21 beldemizde sayıları Bin 300’ü bulan kadınlarımıza saç bakım hizmeti verilecek. Saç kesimi yanında kadınlarımız isterlerse saç boyası, kına ve şampuanlardan ücretsiz yararlanacak. Ayrıca ilçe merkezinde öğrenim gören öğrencilere, tıraş olabilmeleri için makbuz vereceğiz. Onlar da bu makbuzlarla diledikleri kuaförlere giderek saç kesimlerini ücretsiz yaptırabilecek" dedi.

Kaymakam Ünal, Gökçeler köyünden başlayan “Kır Çiçekleri Açıyor” isimli projenin Simav’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gökçeler Köyü Muhtarı İbrahim Payçu, projenin köyünden başlamasından büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Payçu, “Depremlerden en çok etkilenen yerleşim birimlerinin başında bizim köyümüz geliyor. Kadınlarımıza bu hususta destek veren Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal’a hanımlar adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi projenin hayata geçirildiği Gökçeler köyündeki ilk uygulamanın yapıldığı İlköğretim Okulu Salonundaki törende hazır bulundu .
Kaynak: İHA