Haşimi, İnterpol'ün Kararını Değerlendirdi

Hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, "Herkes biliyor ki benim durumum siyasidir. Başından sonuna kadar siyasi bir olay ve bana atılan suçların hepsi yalan ve gerçekten uzaktır" dedi.

İnterpol'ün, hakkında yakalanması için kırmızı bülten yayımladığı Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, bir açıklama yaptı. Haşimi, "Kararı okudum inceledim, İnterpol'ün acele etmeyip araştırması lazımdı. Çünkü ben halen zanlıyım ve zanlı suçu ispat edilene kadar suçsuzdur. Herkes biliyor ki benim durumum siyasidir. Başından sonuna kadar siyasi bir olay ve bana atılan suçların hepsi yalan ve gerçekten uzaktır. Irak'ta zorlama ile itiraflar alınmış ve buna göre adımlar atılmıştır. Bu UluslararasıAf Örgütü ve İnsan Hakları Konseyi ve başka organlardan çıkan raporlara göre, Irak'ta zorla itiraflar alınıp suçlamalar olduğunu belirten açıklamalar oldu. Tabiî ki Irak yargısının negatif yönünü herkes biliyor. Bu esaslara göre İnterpol'den bu kırmızı bülten, Irak yargısına istinaden çıktığı için bir çok ülke bunu ciddiye almıyor. Gelecek günlerde avukatlarım bu konuyla ilgili İnterpol ile irtibata geçip itiraz edecekler. Çünkü bu uluslararası kaide ve kanunlara aykırıdır. Üzerime yapılan baskıya karşıduruyorum ve bana olan uluslararası destek bana sabır ve güç veriyor. Bu sabır ve güç ile Irak'ta diktatörlüğe doğru giden siyasi süreci değiştirmek için arkadaşlarımla çalışmalara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'yi eleştiren Haşimi, kendisini geçmişte düşman olduğu kimseleri bugün çıkarları için affetmekle eleştirdi.

Haşimi, "Maliki devam edemeyecek çünkü artık Irak ve Irak halkı için tehlikeli bir adam haline geldi" dedi .
Kaynak: İHA