Proje Kapsamında Kadınlara Ücretsiz Saç Bakım Hizmeti Verilmeye Başlandı

Simav'da, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nce başlatılan ''Kır Çiçekleri Açıyor'' projesi kapsamında kadınlara saç bakım hizmeti verilmeye başlandı.

Kaymakam Yüksel Ünal, projenin başlaması dolayısıyla Gökçeler köyünde düzenlenen etkinlikte, projeyle 19 Mayıs 2011 ve sonrasındaki depremlerden olumsuz etkilenen köylerdeki kadınları sosyal hayata döndürme, morallerini yükseltme, günlük işlerde motivasyonlarını artırma ve saç bakımlarını yaparak umutla hayata bağlamanın hedeflendiğini bildirdi.

Projenin 19 Temmuz'da sona ereceğini belirten Ünal, şöyle konuştu:

''Projede ilçe merkezindeki iki kız öğrenci yurdu ile 40 belde ve köyde yaşayan yaşlı, genç tüm kadınlar için saç kesim, saç boyama, kına yapma çalışmaları yapılacak. Simav Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden bir yönetici, iki güzellik ve saç bakım hizmeti öğretmeniyle 13 öğrencinin görev aldığı proje, Gökçeler'de başladı.

Proje çerçevesinde ilçe merkezine gelemeyen kadınların saç bakımları, onların ayağına kadar gidilerek ücretsiz yapılacak. Yaklaşık 40 köyde 1300'ü aşkın kadına saç bakım hizmeti verilecek. Saç kesimi yanında kadınların saç boyası, kına ve gereken şampuanları ücretsiz olacak. İlçe merkezinde öğrenim gören öğrencilere, tıraş olabilmeleri için makbuz vereceğiz. Onlar da bu makbuzlarla kuaförlere giderek saç kesimlerini ücretsiz yaptırabilecek.' '
Kaynak: AA