Çankırı'lı Şehit Jandarma Teğmen Korhan Kuruçay'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen J.

Teğmen Korhan Kuruçay'ın cenazesi doğum yeri olan Çankırı'nın Kurşunlu İlçesi'nde toprağa verildi.

Dün Cudi Dağı'nda operasyon yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında Bestler-Dereler bölgesi'nde çıkan çatışmada şehit olan J. Teğmen cenazesi Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutalığı ve Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde düzenlenen iki ayrı törenin ardından helikopter ile doğum yeri olan Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine getirildi.

Şehit Teğmen'in cenazesi öğle saatlerinde Kurşunlu Devlet Hastanesi morgundan alınarak ambulans ile Hacıbekir Mahallesi Aralık Sokak üzerinde bulunan babaevine getirildi.

Burada taziyeleri kabul eden şehit babası Ünal Kuruçay, taziyede bulunarak kendisini teselli etmeye çalışan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'a, " Ben 62 yaşındayım, şimdi alsalar yine askere giderim. Biz bir eksildik ama bin varız. Şehit cenazeleri taziye ile geçiştiriliyoruz. Daha sonra şehitlerimiz unutuluyoruz, bunuda unutacağız" şeklinde sitem etti. Vali Özcan ise şehit Teğmen Korhan Kuruçay'ın kendi evlatları olduğunu belirterek asla unutmayacaklarını söyledi.

Vali Vahdettin Özcan ile aralarında geçen diyaloğun ardından duygularını soran gazetecilere bir açıklama yapan şehit babası Ünal Kuruçay, Çok yoğun duygular yaşadığını ifade ederek " Vatan için gencecik oğlumu kaybettim. Bu evlatlarımız bizi ayakta tutuyor. Ülkemizi kimseye yedirmeyiz" şeklinde konuştu.

Şehit Teğmen Korhan Kuruçay'ın cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardından cenaze töreninin düzenleneceği Belediye Meydanına getirildi.

Öğle namazından sonra düzenlenen cenaze törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehidin ailesi ve yakınları ile vatandaşlar ve askeri erkan katıldı.

Düzenlenen törende şehit için saygı duruşu yapıldığı sırada şehit Teğmen'in 7 Nisan'da nikahlandığı 22 Haziran'da da düğün yapmayı planladığı eşi Hicret Topçu Kuruçay ile annesi Nezire Kuruçay asker selamı verdiler. Güçlükle ayakta durduğu görülen şehit eşi kendisine oturması için verilen sandalyeyi kabul etmeyerek ayakta duracağı söyledi.

Belediye meydanında kılınan cenaze namazından sonra şehit Teğmen'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konularak İlçe mezarlığına götürüldü. Törene katılan binlerce kişi cenaze aracının arkasından mezarlığa kadar tekbir getirip çeşitli sloganlar atarak yürüdü. Şehit Teğmen'in cenazesi dualar ve gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Yapılan saygı atışının ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu, şehit Teğmen'in tabutuna sarılan Ay yıldızlı bayrak ile fotoğrafını şehitin annesi Nezire Kuruçay'a verdi .
Kaynak: İHA