Uluslararası 'Mayıs Yedisi Şenliği' Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslararası 'Mayıs Yedisi Şenliği' renkli görüntülerle sona erdi.

Uluslararası 'Mayıs Yedisi Şenliği' Renkli Görüntülerle Sona Erdi
Son gün Çeşmeönü Limanı'nda Mayıs Yedisi etkinlikleri ve Doğu Gözaçan Kültür Parkı'nda 2000 yılında meydana gelen deniz kazasında hayatlarını kaybeden 38 deniz şehidi için anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Belediye Meclisi Üyesi emekli öğretmen Hasan Gören, "20 Mayıs 2000 tarihinde elim bir kaza sonucu yitirdiğimiz 38 can, kadirşinas Beşikdüzü halkının vicdanında derin izler bırakmıştır. Türk kültürüne suyun ağırlıklı bir yeri ve önemi vardır. Kültürümüzde ve bir çok halk inanışında insanlar su ile ilgili olarak ihtiyaçları ve inanışları doğrultusunda kültürlerini oluşturmuşlardır.” dedi.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, “Bu elim deniz kazasında yakınlarını kaybeden saygı değer hemşirelerim gülüp oynadığımız eğlenip coştuğumuz yeniden dirilişimizin bir günü olan eski takvime göre 'Yedi Mayıs' 2000 tarihinde bugün buradaki kardeşlerimizi denize teslim ettik. Bu kardeşlerimiz memleketin tanıtılması, anlatılması ve her yönü ile gelişmesi ve kalkınması için, ellerinden gelen o gün için o kayıklara bindiler. Tanıtımızı en iyi şekilde gerçekleştirmek üzere Dilek Taşına doğru yol alıp oradan dolanıp buraya doğru gelmeyi arzu ettiler. Ama taktir ilahidir bu. Hiçbir zaman isyanımız yok. Hepimizin gideceği yer belli. Sonucu biliyoruz. Dolayısı ile onların bir yönü ile denizde ve suda ölenlerin bizim inancımıza göre “Şehit” oldukları umuyor, istiyor ve diliyoruz. Allah onların mekânlarını cennet eylesin” şeklinde konuştu.

2000 yılında düzenlenen şenliklerde deniz gezisi esnasında teknenin alabora olması sonucu batmasıyla çoğu yüzme bilmeyen yaşlı genç çocuk ve kadınlardan oluşan 38 kişi hayatını kaybetmişti. Törende Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ve Belediye Başkanı Ramis Uzun, deniz kazasında ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Daha sonra Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ve Belediye Başkanı Ramis Uzun, Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu ve Garnizon Komutanlığından bir astsubay tarafından denize çelenk bırakıldıktan sonra Kur'an-ı Kerim okunarak ölenlerin ruhuna bağışlandı .