Şehit Binbaşı Erhan Dikmen, Dana Önce De Vurulmuş

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında şehit olan binbaşı Erhan Dikmen'in evine taziye ziyaretleri devam ediyor.

Oğlunun hizmet aşığı olduğu söyleyen baba Mehmet Dikmen, çocuğunun daha öncede de Hatay’ın Özalp ilçesinde omzundan ve karın boşluğundan şarapnel parçalarıyla yaralandığını, buna rağmen izni bitmeden yeniden görevinin başına döndüğünü söyledi.

Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve belediye başkan yardımcıları, şehit evini ziyaret etti. Burada şehit Dikmen için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Şehidin cenazesinin bugün Kırıkkale’ye gelmesi bekleniyor. Şehit, yarın cuma namazının ardından Kırıkkale’nin Delicei ilçesinde toprağa verilecek. Cenazeye Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bakanlar ve milletvekillerinin gelebileceği söyleniyor. Oğlunun dinine çok bağlı bir insan olduğunu ifade eden gözü yaşlı baba Dikmen, “Vatan sağ olsun. Elden bir şey gelmez. Allah (cc) cennetine mekan eylesin.” dedi.

Her canlının ölümü tadacağını vurgulayan Vali Yardımcısı Rıfat Ata ise Dikmen’in, vatanı, bayrağı ve toprağı için şehit düştüğünü söyledi.

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, çok şeyler söylemek istediğini; fakat bu acılı günde söylemediğini, TBMM’de bulunan DTP’li milletvekillerinin görevlerine son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Torunlu, Kırıkkale’nin en fazla şehit veren iller arasında ön sıralarda yer aldığını, son şehit Dikmen ile şehit sayısının 164’e ulaştığını açıkladı.