Yozgat Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Öğrencileri 223 Kilo Atık Pil Topladı

Yozgat’ta Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Öğrencileri 223 kilo ağırlığında 11 bin adet atık pil topladı.

Yozgat Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Öğrencileri 223 Kilo Atık Pil Topladı
Yozgat Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, belediyenin başlatmış olduğu atık pil toplama kampanyasına katılarak 11 bin adet atık pil topladı. Topladıkları 223 kilo ağırlığındaki pili Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini belirten Okul Müdürü Mustafa Özyürek, pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğunu belirterek, “Pilin içinde bulunan cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve diğer kimyasal bulunmaktadır. Pillerin gelişi güzel çöplere atılması doğaya ve insan sağlığına büyük zarar vermektedir. Belediyemizin bunu önlemek için pil toplama kampanyası başlattığını öğrendik ve Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu olarak biz de bu kampanyaya destek olmak istedik.” dedi.

Kampanya doğrultusunda öğrencilere pilin zararlarını anlattıklarını ve pillerin gelişi güzel atılmaması gerektiği bilgisi verdiklerini ifade eden Özyürek, ”Öğrencilerimiz öncelikle kendi evlerindeki atık pilleri, komşularındakini ve bulundukları sokakta kapı kapı gezerek atık pil topladı. Öğrencilerimiz 223 kilo ağırlığında 11 bina adet pil topladı. Atık pilleri Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim ettik. Halen kampanyamız devam ediyor ve öğrencilerimiz pil toplamayı sürdürüyor.” diye konuştu.

Okullarının Yozgat’ta en çevreci okul seçildiğini ve beyaz bayrak aldıklarına değinen Özyürek, "Öğrencilerimizi çevre bilinci ve sosyal sorumluluk bilinciyle yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Okulumuz daha öncede mavi kapak toplama kampanyası yapmıştı. Düzenlediğimiz kampanyaya destek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA