''Mar'' Filminin Galası Konya'da Yapıldı

Yönetmenliğini Caner Erzincan'ın üstlendiği ''Mar'' filminin galası Konya'da yapıldı.

Selçuk Üniversitesi, Kültür Bakanlığı ve Konya Şeker'in destekleriyle çekilen filmin galasına, Erzincan'ın yanı sıra başrol oyuncuları Begüm Kütük, Volga Sorgu, Güray Kip ve Yılmaz Şerif katıldı.

Yönetmen Erzincan, film sonunda izleyicilere yaptığı konuşmada, Anadolu'nun ücra bir köyünde yaşayan üç erkeğin, yalnızlığını ve bu ıssızlığı kapatmak için çırpınışlarını anlatan film hakkında bilgi verdi.

Bir doğu hikayesini Konya'lıların desteğiyle çekme fırsatı bulduğunu anlatan Erzincan, ''Bu yola çıkarken bir derdimiz vardı. Amacımız, taşrada insanların ne zorluklar içinde yaşadığını, hangi şartlar içinde geçim mücadelesi verdiğini anlatmaktı. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum'' dedi.

Erzincan, filmin yapımında arkadaşlarının büyük desteği olduğunu belirtti.

Hikayenin birçok şey anlattığını ve filmin süresinin bu yüzden biraz uzun olduğunu ifade eden Erzincan, şunları kaydetti:

''Biraz insanlara oradaki hayatın ne kadar yavaş ve ne kadar boş şekilde ellerinden alındığını anlatıyor. Bütün Anadolu'da bu hikaye yaşanıyor. Ulusal ve uluslararası birçok festivallerde yarışıyoruz. Şu anda vizyondayız. Umarım bu tür filmler herkes tarafından biraz daha destek görür. Bir derdimiz vardı, umarım derdimizi anlatmışızdır. Tüm Konya'ya ve bize destek olan herkese teşekkür ederim.''

Özel gösterime katılan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, filmin ardından sahneye inerek yönetmen Erzincan ve oyuncuları tek tek tebrik etti. Film ekibi adına Erzincan'a Selçuklu motiflerinin bulunduğu çini tablo armağan etti.

Prof. Dr. Gökbel, güçlü bir İletişim Fakültesine sahip olduklarını söyledi.

Selçuk Üniversitesi mezunu olan Caner Erzincan'ın elde ettiği bu başarının, önümüzdeki yıllarda diğer öğrencilerin yapıtlarıyla artarak süreceğine inandığını vurgulayan Gökbel, ''Selçuk Üniversitesi olarak değerlerimize destek olmaya var gücümüzle devam edeceğiz'' diye konuştu.

Real Alışveriş Merkezi Avşar Sinemaları'nda düzenlenen galaya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in eşi Hatice Gökbel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, İletişim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, öğretim üyeleri ve üniversite personeli katıldı.

Özel gösterim öncesi oyuncular, hayranları ile hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: AA