'cin Aralığı'ndan Geçen Bakan Şahin, Nağme Yakmayı İhmal Etmedi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bursa’da, 700 yıllık tarihi Cumalıkızık köyünü gezdi.

Bir insanın güçlükle geçebildiği ‘Cin aralığı’ diye tabir edilen alandan geçti. Köylü kadınlarla sohbet eden Bakan Şahin, köy muhtarı Ahmet Kuş için de özel bir nağme yaktı. Bir vatandaşın 'Sayın bakanım Başbakanıma selam söyleyin' diye seslendiği Bakan Şahin, Muhtar Kuş için “İlkbahar, yaz, son bahar kış; Cumalıkızık Muhtarı Ahmet Kuş” dedi.

Bakan Şahin’in bu dörtlüğü çevredekilerin gülümsemesine sebep oldu. Bakan Şahin, dün bir dizi açılış ve ziyaret için geldiği Bursa’da, bugün sabah saatlerinde 700 yıllık Osmanlı Köyü Cumalıkızık’ta kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrası tarihi köyü gezen Bakan Şahin, köylülerle bol bol sohbet etti. Köy meydanında yöresel gıda ürünleri satan kadınlarla da sohbet eden Bakan Şahin, ‘Cin aralığı’ diye tabir edilen alandan geçti. Bir insanın güçlükle geçebileceği genişlikte olan aralıktan geçen Bakan Şahin’e gezi sırasında Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı ile eski milletvekili Ali Kul ile çok sayıda partili eşlik etti. Eski Milletvekili Ali Kul’un köylü bir kıza ‘Kızım neden moralin bozuk’ demesi üzerine tezgaha gelen Bakan Şahin, kızın annesinin ‘Yerimizi değiştirdiler, moralimiz bozuk’ sitemiyle karşılaştı. Tezgahta şifalı otları gören İdris Naim Şahin, “Bunlar can sıkıntısına ve sinire de iyi gelir, önce siz kaynatın için.” tavsiyesinde bulundu.Köy meydanından ayrıldığı sırada Cumalıkızık Muhtarı Ahmet Kuş ile vedalaşan Bakan Şahin’in “İlkbahar yaz, sonbahar kış, Cumalıkızık Muhtarı Ahmet Kuş” şeklinde şiir okuması dikkat çekti.

'BAŞBAKANA SELAM SÖYLE SAYIN BAKANIM

'Köy ziyaretinin ardından Yıldırım ilçesi Prof. Tezok Caddesi üzerinde aile dostu Ahmet ve Ali Kara kardeşlerin fotoğraf dükkanını da ziyaret etti. Ali Kaya, daha öce seçim fotoğraflarını çektiği Bakan Şahin’in bu kez stüdyoda fotoğrafını çekti. Ziyaret sonrası yan taraftaki çay ocağına geçen Bakan Şahin, burada çay içerek vatandaşların dertlerini dinledi. Yolun karşısındaki Bursaspor taraftarlar derneği temsilcisinin davetini 'Biz burda da taraftarız' diyen Bakan Şahin, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Bursaspor'u da tebrik etti. Şahin, makam otomobiline doğru hareketlendiği sırada bir vatandaşın 'Başbakanıma benden selam söyle' isteğiyle karşılaştı. İsminin Serhat olduğu öğrenilen genç, "Başbakan'a benden selam söyle." dedi.

Bakan Şahin de ismini sorduğu gençle bir süre sohbet etti. Bakan Şahin, çay ocağındaki bir gence de 'Gel kardeşim elini ver bana, ye, iç gül oyna' dedi.

Bakan Şahin, Merinos Parkı’ndan polis helikopteriyle İstanbul’a hareket etti. Helikopterin kalkışı sırasında Bakan Şahin’i uğurlayan protokol üyeleri zor anlar yaşadı .