JKBB Edremit'te Toplandı

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği 2012 yılı Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, JKBB ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci başkanlığında Balıkesir'in Edremit ilçesinde yapılıyor.

Erdemit'te bir otelde gerçekleştirilen meclis toplantısına, farklı illerden JKBB üyesi yaklaşık 86 belediye başkanı katıldı.

Oldukça yoğun bir gündemle başlayan toplantıda, gündemin 3. maddesi olan birliğe yeni üyeliklerin ve ayrılmaların görüşülmesi ile birlikte Afyonkarahisar, Sivas, Afyonkarahisar'ın Çobanlar Belediyesi, Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu ve Kurtuluş belediyeleri ile Kütahya'nın Şaphane ilçesi Karamanca Belediyesi, JKBB üyeliğine katılırken, Manisa'nın Turgutlu Belediyesi üyelikten ayrıldı. Üye sayısını arttıran JKBB, böylelikle üye sayısını 89'a yükseltti.

Meclis gündeminin 4. maddesinde ihtisas komisyonları üye seçiminde, 2011 yılında oy birliği ile JKBB'nin Danışma Kuruluna seçilen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Danışman, İller Bankası Yer Altı Etütleri Daire Başkanı Kemal Akpınar, İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle'nin görevlerine devam etmesi oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'na seçilen Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve Denizli Belediye Meclis Üyesi Mehmet Teke'nin de aynı görevi sürdürmeleri kabul edildi.

Birliğin Denetim Komisyonu üyeliğine Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ve Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Ergül seçilirken, Kesin Hesap Komisyonu üyeliklerine ise Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Rasim Yazıcı, Pamukçu Belediye Başkanı İsmail Çoban ve Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan seçildi.

Encümen üyeliklerine geçen yıl seçilen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu'nun devam etmesi oy birliği ile kabul edilirken, yine encümen üyesi olan Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu'nun vefatının ardından yerine yeni belediye başkanı Yusuf Vural'ın encümen üyesi olarak seçilmesine oy birliği ile karar verildi.

2011 Yılı Faaliyet Raporu ve kesin hesabın da görüşülerek kabul edildiği toplantıda, Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısının Rize'de gerçekleştirilmesine karar verildi.

Kaynak: AA