Çayeli'nde Kitap Kampanyası Başlatıldı

Çayeli Kaymakamlığı öncülüğünde ''Kitap Geleceğindir, Öğrencilerimiz İçin Bir Kitapta Sen Ol'' sloganıyla kitap kampanyası başlatıldı.

Kaymakam Abdullah Ayaz, yaptığı açıklamada, bu çalışmanın kesinlikle bir kitap toplama kampanyası olmadığını belirtti.

Türkçe ve edebiyat öğretmenlerinden oluşan beş kişilik bir komisyon kurduklarını ve okullardan kendilerine yapılan geri dönüşler doğrultusunda ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerine yönelik belirleyecekleri kitapları satın alacaklarını ifade eden Ayaz, şunları söyledi:

''Hedefimiz önümüzdeki eğitim yılı başına kadar bu kampanya aracılığı ile okulların kütüphanelerini donatmak. Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek adına başlattığımız bu kampanyada gerek kamu kurum ve kuruluşlarından gerekse de sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlarımızdan destek isteyeceğiz. Tüm Çayeli'nin bu kampanyada bize destek vermesini istiyoruz. İlçede okuma alışkanlığını geliştirmek adına başlatılan kampanyaya destek vermek isteyenler, Ziraat Bankası Çayeli Şubesinde açılan hesaba minimum 5 lira yatırarak ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize bir kitap hediye edebilirler.' '
Kaynak: AA