Güzelyalı Lions Sarmaşık Parkı, Nefes Aldıracak

Konak Belediyesi ve Güzelyalı Hatay Lions Kulübü, İzmir’i daha yeşil, daha temiz, daha yaşanır bir kente dönüştüren bir çalışmaya imza attı.

Güzelyalı Lions Sarmaşık Parkı, Nefes Aldıracak
Uzun zamandır el değmeyen, yeşil alanı azalan Kılıçreis Mahallesi’ndeki Sarmaşık Parkı yeniden düzenlenerek İzmirlilerin hizmetine sunuldu. Güzelyalı Lions Sarmaşık Parkı adını alan parkın açılışı CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Ahmet Aşır, Güzelyalı Hatay Lions Kulübü Başkanı Santo Şaul, eski milletvekili Güler Aslan ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Törende, Konak’ta yeşil alan sayısını üç yılda 5 katına çıkardıklarını, bu oranı her geçen gün daha da artırdıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Tartan, şöyle konuştu: “Dünyada 200’den fazla örgütlenme ile bir sevgi kuruluşu olan ve insanı yücelten Lions Kulübü ile el ele verdik ve bu güzel alanı yarattık. Bu özenin temelinde ‘önce insan’ felsefesi yatıyor. Birlikte olmanın gücü, sevgi ve dayanışma ile geleceğe güvenle baktığımız bir paylaşım ortamı oluşturduk. İnsan sevgisi ve dostluk, bütün evrenin geleceği için yanan umut ışıklarıdır. Bizi ayakta tutan değerlerin başında sevgi ve dayanışma gelir. Doğaya, yeşile ve insan sevgisine koşumuz devam edecek.” İZMİR NEFES ALIYOR Güzelyalı Lions Sarmaşık Parkı’nda oyun oynayan çocukların mutlu kahkahaları arasında gerçekleşen açılışta konuşan CHP İlçe Başkanı Karamustafaoğlu da, “Bir kentin kültürü yoksa, kişiliği de yoktur. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tarihi günümüze taşıyan çalışmalarıyla kentin kimliğini oluşturuyor. Bunu yaparken de, her mahallede nefes alınacak parklar yapılıyor” dedi.

Kılıçreis Mahallesi’ne yeşil bir yaşam alanı kazandırılması için seferber olan Güzelyalı Hatay Lions Kulübü Başkanı Şaul, Başkan Tartan’a teşekkür etti ve “Konak Belediyesi ile güzel bir çalışmanın ardından kalıcı bir eser olarak bu güzel parkı armağan etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Aşır ise, böyle güzel bir parkın hizmete açılmasından dolayı Güzelyalı Hatay Lions Kulübü’nü kutladı ve Başkan Tartan'a teşekkür etti .
Kaynak: İHA