Damarların Topyekün Temizlenmesi Gerekir

Geçtiğimiz aylarda Beyaz Tv'de yayınlanan Med-Cezir adlı programda 28 Şubat soruşturmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan gazeteci Nagehan Alçı'nın iddiaları gerçek oluyor...

Damarların Topyekün Temizlenmesi Gerekir
28 Şubat soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Sabah saatlerinde soruşturma kapsamında 31 adreste arama yapıldı. Çevik Bir gözaltına alındı, 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gazeteci Nagehan Alçı ise tüm yaşananları Beyaz Gazete 'ye değerlendirdi.

Türkiye 'nin darbeleriyle hesaplaşan bir döneme girdiğini belirten Alçı, 28 Şubat sürecinin soruşturulmasıyla Türkiye 'de darbelerle hesaplaşma döneminin başladığını ve devam edeceğinin de önemli bir kanıtı olduğunu söyledi. Sürecin sürpriz olmadığına işaret eden Alçı, ' 'Türkiye topyekün askeri vesayetin kurumlarıyla hesaplaşmaya başlayan bir sürece girmiştir. Şimdi de tüm darbe süreçleriyle teker teker hesaplaşıyor, geçmişiyle yüzleşiyor. Yaşananlar Türkiye 'nin hukuk devleti olma yönünde çok önemli bir adımıdır ' 'dedi.

27 NİSAN 'I DA GÖRECEĞİZ

Bugün başlayan soruşturmanın tüm sorumluları kapsayacak şekilde devam edeceğini kaydeden Alçı, ' '28 Şubat 'ın baş sorumluları olarak askerlerle ilgili bir süreç başladı ama sürecin bütün mimarlarının da mercek altına alınacağını, 28 Şubat 'ın tüm yönleriyle aydınlatılacağını düşünüyorum ' ' dedi. Hukuk devletinde olması gerekenlerin yaşandığını ifade eden Alçı, 27 Nisan 2007 'de tarihe e-muhtıra olarak geçen dönemi de hatırlatarak, “ Türkiye çok gecikmiş bir şekilde bunu yapıyor. 27 Nisan süreciyle ilgili bir soruşturma dönemine de gireceğiz ' ' dedi. Damarların topyekun temizlenmesi için Türkiye 'nin üzerindeki bu örtünün kalkması gerektiğine dikkat çeken Nagihan Alçı, ' '12 Eylül Davası 'nda bu örtünün kalkması için çok önemli bir süreç başlatıldı. Bunun daha detaylı bir şekilde devam etmesi lazım” şeklinde konuştu.

KİLİT AKTÖR DEMİREL
Nagehan Alçı, dönemin Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu 'nun ve Cumhurbaşkanı Demirel 'in de gözaltı kapsamına alınması gerekiyor mu? sorusuna ise ' 'Dönemin genelkurmay başkanlarının gözaltı kapsamına girmesi gerekir. Hüseyin Kıvrıkoğlu 'nun da, İsmail Hakkı Karadayı 'nın da girmesi gerekir. Bu süreç bir anda başlamıyor. Hukukun soruşturma süreçlerinde nasıl işlediğini biliyoruz. Olması gereken Süleyman Demirel 'in de en azından bu sürecin aydınlatılmasında başvurulmasıdır ' ' diyerek cevap verdi.

İLGİLİ HABERLER


Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Müthiş 28 Şubat İddiası

31 adreste arama yapılıyor


Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat Tepkisi

'28 Şubat'ın generallerine baskın

'28 Şubat Operasyon'u için kim ne dedi?