'28 Şubat'ın generallerine baskın

28 Şubat darbe soruşturması kapsamında dönemin orgenerallerinden Çevik Bir gözaltına alındı.

'28 Şubat'ın generallerine baskın
Dönemin orgenerallerinden, 'Batı Çalışma Grubu'nun başında olduğu ifade edilen Çevik Bir'in İstanbul ve Ankara'daki evleri arandı. Bir'in İstanbul'da Harp Akademileri'ndeki lojmanında da arama yapıldı. Çevik Bir daha sonra gözaltına alındı.

Çevik Bir için polisler 3 ayrı adrese baskın yaptı. Ancak Beşiktaş'taki adreste buldu. Polis herhangi bir problem yaşanmaması için Merkez Komutanlığı'na da bilgi vererek ve yanlarına oradan da yanlarına asker alarak Çevik Bir'in evine gitti ve göz altına aldı.

28 Şubat darbe soruşturması kapsamında alınan Çevik Bir'e, göz altına alınma sebebi olarak 'darbeye hazırlık ve darbe aşaması soruşturması ' nitelemeleri yapıldı.

ÇEVİK BİR ANKARA'DA
Ankara'ya götürülmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan THY'ye ait uçağa bindirilen Çevik Bir en arka koltuğa oturtuldu. Çevik Bir'in de aralarında olduğu 9 kişi, Ankara'ya getirildi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından siyah bir minibüs ile Ulus Rüzgarlı Sokak'ta bulunan Ulus Devlet Hastanesi'ne götürülerek burada sağlık kontrolünden geçirildi.

BİR 'BALANS AYARI' DEMİŞTİ
28 Şubat sürecinde akıllara kazınan açıklamalardan biri Çevik Bir'e aitti. Bir, Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun 'Bin yıl sürer” dediği 28 Şubat sürecinde tankların Sincan'dan geçmesini "Demokrasiye balans ayarı yaptık" sözleriyle değerlendirmişti.

ÜÇ YIL ÖNCE ÖZ'E İFADE VERMİŞTİ

Operasyonda gözaltı kararı çıkan Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında zamanın savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermişti. Savcı Öz, emekli generalin 28 Şubat'la ilgili şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığını açıklamıştı. Çevik Bir'in, 1 yıl sonra da 'Devrimci Karargah Örgütü' soruşturmasında mağdur sıfatıyla ifadesi alınmıştı.


İLGİLİ HABERLER

Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Müthiş 28 Şubat İddiası


Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat Tepkisi

31 adreste arama yapılıyor

Damarların Topyekün Temizlenmesi Gerekir


'28 Şubat Operasyon'u için kim ne dedi?