Şehit Üsteğmen Şarlak'ın Berat ve Onur Belgesi Ailesine Teslim Edildi

Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın şehit berat ve onur belgesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan ailesine teslim edildi.

Jandarma Genel Komutanı Jandarma Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun, şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın ailesine gönderdiği şehit berat ve onur belgesi ile üstün hizmet belgesini, 3'üncü Piyade Eğitim Tuğay ve Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile Antalya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi teslim etti.Şehit berat ve onur belgesi teslim töreninde; Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Koçhanlı ve İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş da hazır bulundu. Şehit berat ve onur belgesini, şehit babası ve annesi Uğur-Gülderen Şarlak çiftine teslim eden Tuğğeneral Kemal Kormaz, anne ve babaya, Orgeneral Bekir Kalyoncu imzalı ve 'Vatan Sana Minnettardır' yazılı şehit üsteğmenin çerçeveli fotoğrafını verdi.

Manavgat halkının, şehidine sahip çıkmasından ötürü onur ve gurur duyduklarını belirten Antalya Garnizon Komutanı Kemal Korkmaz, bu güzel tablonun dosta güven, vatan düşmanlarına ise korku oluşturduğunu söyledi.

Korkmaz, "Şehidimizi uğurlama töreninde Manavgat halkının şehidine sahip çıkması bizleri çok gururlandırdı. Bu birlik ve beraberlik dosta güven, vatan, bayrak ve asker düşmanlarına korku verdi. Allah, biz askerlere ölüm verecekse Şehit Üsteğmenimiz Ahmet Ozan Şarlak'ınki gibi şehit olmayı nasip etsin." dedi.

Şehit ailesine berat ve onur belgesini, şehit cenaze törenine katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu Paşa'nın vermek istediğini hatırlatan Korkmaz, cenaze töreninde ortamın oluşmaması nedeniyle takdimi kendilerinin yaptığını ifade etti.

Şehit annesi Gülderen Şarlak da yaptığı konuşmada, şehit oğlu Ahmet Ozan'la gurur duyduğunu ve cenaze töreninde ağlamayarak oğlunun düşmanlarını sevindirmediğini söyledi.

Şehit babası Uğur Şarlak da oğlunun isminin bir okul, bir kütüphane ve bir parka verilerek yaşatılmasını istediklerini söyledi.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ise Evreneseki Belediyesi'nin, bir yıl içinde yaparak hizmete açacağı Evrenseki Sağlık Meslek Lisesi'ne Şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın isminin verileceğini söyledi.

Bulgurlu, ayrıca, şehit üsteğmenin değerli eşyalarının okulda bir bölüm açılarak sergileneceğini kaydetti.