''19. Beyaz Müzayede'' 17-18 Mart'ta Yapılacak

Video, fotoğraf ve heykelden oluşan toplam 360 eserin satışa sunulacağı ''19 Beyaz Müzayede'', 17-18 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Beyaz Müzayede'den yapılan açıklamada, Türk ve dünya ustalarının video, fotoğraf ve heykelden oluşan toplam 360 eserinin satışa sunulacağı müzayede, Conrad Oteli'nde yapılacak.

Müzayedenin birinci bölümünde 186 ve ikinci bölümünde 174 eser satışa sunulacak. Müzayedede, Canan Tolon, Haluk Akakçe, Leyla Gediz, Adnan Çoker, Ömer Uluç, Ferruh Başağa, Mehmet Güleryüz, Komet, Erol Akyavaş, Fahrelnisa Zeid, Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Abidin Dino gibi Türk sanatçıların yanı sıra Julian Opie, Peter Halley, Macus Lüpertz gibi yabancı sanatçıların eserleri de sanatseverlerle buluşacak. Geçen yıl bir eseri Londra'da Sotheby's Müzayedesi'nde 310 bin dolarla satış rekoru kıran Taner Ceylan'ın, arkadaşını resmettiği ''Alp'' adlı resmi, 160-200 bin lira tahmini fiyat aralığıyla satışa sunulacak.

''19. Beyaz Müzayede''de Galerist'te sergisi devam eden ve eserleri dünya koleksiyonlarına giren sanatçı Haluk Akakçe'nin 7 eseri satışa çıkacak. Geçen günlerde video ve 3 boyutlu eserler haricinde başka eser üretmeyeceğini açıklayan Haluk Akakçe'nin artık yapmayacağını açıkladığı ''Renkli Panel Serisi''ne ait 5 eser satışa sunulacak. Müzayedede gerek Türkiye'de, gerekse yurtdışında açtığı sergilerde eserleri daha ilk günde satılan Canan Tolon'un 3 önemli eseri de yer alacak. Sanatçının, 2005 tarihli 168x237 santimetre ebatlı ''Rafineri'' isimli başyapıtı, 2003 yılı tarihli 138x133 santimetre ebatlı ''Körü Körüne'' isimli tablosu ve yurtdışı bir koleksiyondan satışa sunulan 2009 tarihli ''Break in 6'' isimli tablosu satışa çıkarılacak.

Türk figüratif çağdaş sanatının en büyük ustalarından olan Komet'in bir tanesi heykel toplam 7 eseri, Mehmet Güleryüz'ün 1970'li yıllardan 2000'li yılara kadar çeşitli dönemlerine ait 5 resmi de satışa sunulacak. ''19. Beyaz Müzayede''de yer alan eserler, 14-16 Mart tarihleri arasında Sofa Hotel'de sergilenecek.
Kaynak: AA