Veliler Çocuk Eğitimiyle İlgili Birbiriyle Yarıştı

Şırnak'ta faaliyet gösteren Özel Burç Yağmur İlköğretim Okulu, velilere yönelik çocuk eğitimiyle ilgili sınav yaptı.

Veliler Çocuk Eğitimiyle İlgili Birbiriyle Yarıştı
Bu sefer sınav stresini veliler yaşarken öğrenciler ise anne ve babalarının sınavdan çıkmasını bekledi. Veliler, daha önce kendilerine verilen Prof. Dr. Sefa Saygılı'nın 'Ruhen Ve Bedenen Sağlıklı Çocuk Yetiştirmek'’ adlı kitaptan hazırlanan 40 sorudan sınava girdi. Velilerinin yüzde 61’nin katıldığı sınav sonuçları, veliler okuldan ayrılmadan belirlendi. Düzenlenen ödül töreninde aynı puanları paylaşan 14 veli ödüllendirildi. Törende konuşan Okul Müdürü Ali Kuyucu, "Geleneksel hale getireceğimiz bu yarışmada, asıl amacımızın sınav yapmak değil özellikle çocuk yetiştirme konusunda ebeveynlerin yapmış olduğu yanlışların önüne geçmek için kitap okumaya ve okutmaya teşvik etmektir.” dedi.

Soğuk hava şartlarına rağmen katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Kuyucu, velilerin katılımından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Kuyucu, “Okuma yarışmasının ikincisi dahi olmaz okuyan herkes bu yarışmanın birincisidir. İnşallah daha farklı etkinliklerde buluşma temennisiyle medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan bay bayan tüm velilerimizi kutluyorum.” ifadelerine yer verdi. Yarışmaya katılan veliler ise yapılan sınav ve kitap okuma organizasyonundan dolayı teşekkür etti. Sınava katılan velilere katılım belgeleri ve okul öğretmenleri tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.