Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Rotterdam İslam Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Rotterdam İslam Üniversitesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'İslamofobia' ile toplumlara bir korku pompalanmaya çalışıldığını belirterek, "İslam ile terörü yan yana koymak İslam'a yapılmış en büyük iftiradır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Rotterdam İslam Üniversitesi'ni Ziyaret Etti
Hollanda'da temaslarda bulunan Bozdağ, Rotterdam İslam Üniversitesi'nde (IUR) Rektör Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı ve Dekan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ile bir araya geldi. Bozdağ, ziyarette yaptığı açıklamada, "Avrupa'da, Hollanda'nın Rotterdam kentinde, böyle bir ilim yuvası olan Rotterdam İslam Üniversitesi'nde olmaktan son derece mutluyum. Büyük medeniyetlere, büyük devlet ve milletlere baktığınızda, bu medeniyet kültürü ve başka anlayışlar arasında çok iyi bir koordinasyonun, çok iyi bir diyaloğun, çokiyi bir uyumun kurulduğu yerlerde hep farklı alanlarda büyük başarılar elde edildiğini görürüz" dedi.

Bozdağ, "Nerede diyalog var ise, nerede uyum var ise, nerede farklılıklar zenginlik kabul ediliyor ise, nerede kültürlerin farklılığı başkalarını ötekileştirmeye girmek için bir diğerine imkan değil de başkaları ile bütünleşmek için onlarda olan iyiliği, güzelliği, zenginliği kendine de transfer etmek için bir fırsat olarak görülebiliyor ise, oralarda büyük işlerin başarıldığını her defasında görüyoruz. Asrı Saadet'e bakın, orada onu görürsünüz. Başka dönemlere bakın, Osmanlı dönemine bakın, Roma'yabakın, orada görürsünüz. Tarihte büyük medeniyetler kurmuş milletlere ve devletlere baktığımızda orada hoşgörünün, orada diyaloğun, orada özgürlüğün, orada birlikte yaşama kültürünün kökleşmiş olması hem o devletleri büyük devlet yapmış hem o kültürleri büyük bir kültür yapmış hem de o dönemlerde o ülkelerde yaşayan insanları daha mutlu insanlar haline dönüştürmüştür" ifadelerini kullandı.

"İSLAM İLE TERÖRÜ YAN YANA KOYMAK, İSLAM'A YAPILMIŞ EN BÜYÜK İFTİRADIR" Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün dünyanın değişik yerlerinde ayrımcılık, ırkçılık ve dincilik gibi birtakım akımların güçlendiğini görüyoruz. Bunların her biri, bir diğerini ötekileştiren, bir diğerini reddeden, bir diğerini yok etmeye çalışan anlayışlar. Halbuki hiç kimse birbirini reddetmeden, birbirini ötekileştirmeden, birbirini yok etmeden, birlikte var olma, birlikte yaşama, birlikte mutlu olma, birlikte büyük medeniyetler kurma, birlikte daha iyi işler yapma imkanı her zaman mevcuttur. Maalesef özellikle 2000 yılındadünyada yaşanan olaydan sonra dünyanın dört bir yanında farklı anlayışlar ve yaklaşımlar, özellikle Müslümanlar üzerinde çoğaldı. İslamofobia farklı bir şekilde, bir yöntemle birilerinin kafasına adeta enjekte edilmeye çalışan bir el varmış gibi, İslam'ı bilmeden terörle İslam'ı yan yana görme, şiddetle İslam'ı yan yana koyma ve böylelikle bir korku pompalama ve bu korkudan başlarına birtakım kendi açılarından çıkarım sağlama gayretinde olduklarını çok net olarak görüyoruz. Türkiye olarak şunu ifadeettik: İslam ile terörü yan yana koymak İslam'a yapılmış en büyük iftiradır." "BİZLER İSLAM'I DOĞRU YAŞARSAK SONUÇLARI DA FARKLI OLUR" Avrupa'da yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelerin dillerini konuşmalarını, aynı zamanda Türkçeyi de iyi bilmelerini isteyen Bozdağ, "Dil öğrenmeden başarı olmaz. Sizler bulunduğunuz ülkelerin dilini ve adetlerini öğrenin. Çocuklarımızı mutlak süratle okutalım. Ayrımcılığa karşı hepimizin sesimizi duyurmamız lazım. İslam; terörü, şiddeti reddeder. Bu gibi üniversitelerin varlığı hem Avrupa hem Türkiye hem de insanlık için çok önemli. Zamanla bu gibi üniversitelerin hak ettiği yere geleceğine vegerekli tanınma prosedürüne en kısa zamanda ulaşacağına inanıyoruz" dedi Bozdağ ayrıca, "Türkiye'de hoşgörü hakimdir. Öyle ki cami,kilise, havra yan yana uyum ve barış içinde varlıklarını sürdürmektedir. Bizler İslam'ı doğru şekilde yaşadığımız sürece sonuçları da o oranda farklı olur ve diğerlerine örnek oluruz. Bu üniversitenin kurulmasına ve yaşatılmasına katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu gibi üniversiteler, gelecek kuşaklarımıza ışık tutacaktır" şeklinde konuştu