Yaralı Kediyi Duyarlı Vatandaşlar Fark Etti, Belediye Sahip Çıktı

Gaziantep'te bir aracın çarptığı yaralı kedi vatandaşlar tarafından fark edilerek yetkililere haber verildi.

Yaralı Kediyi Duyarlı Vatandaşlar Fark Etti, Belediye Sahip Çıktı
Veteriner eşliğinde olay yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaralı kediyi alarak tedavi için hayvanat bahçesine götürdü. Öğle saatlerinde vatandaşlar, İncilipınar Mahallesi'nde bir kaldırım üzerinde acı içinde kıvranan kediyi fark etti. Yaralı kediyle yakından ilgilenen vatandaşlar, kediye su ve yemek vermeye çalıştı.

Bu sırada duyarlı vatandaşlar durumu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bildirdi. Yaralı kedinin olay yerinden alınmasını isteyen vatandaşlar, 'Bir aracın çarparak yaralandığı kediyi burada bulduk. Yetkililerin yardıma muhtaç bu kediye sahip çıkmasını istiyoruz ' dedi.

Bu sırada olay yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri, kedinin durumunu inceledi. Veteriner eşliğinde gelen ekipler, yaralı halde saldırgan olan kediyi büyük bir titizlikle hazırlanan sedyeye koydu. Sedye ile taşınan kediye daha sonra sakinleştirici iğne yapıldı. Arka ayaklarının kırık olduğu tahmin edilen kedi, vatandaşların meraklı bakışları arasında alındı. Araca konulan kedi tedavisi için hayvanat bahçesine götürüldü. Vatandaşlar ise kediye sahip çıkan belediyeekiplerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA