Öğrenciler Doğal Afetlere Karşı Bilinçlendirildi

Özel Burç Ceyhan İlköğretim Okulunda, ‘’Sivil Savunma Günü’ etkinlikleri kapsamında, öğrencileri olası bir doğal afet ya da yangın karşısında bilinçlendirmek amacıyla tatbikat düzenlendi

Beden eğitimi öğretmeni Barbaros Gündoğan tarafından öğrencilere verilen deprem, yangın ve doğal afetler konulu seminerin ardından okul sivil savunma kolu deprem ve yangın tatbikatı düzenledi.

Tatbikatta öncelikle öğrencilerin deprem esnasında nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı bir şekilde yapıldı ve ardından daha önce hazırlanan planına göre öğrenciler tahliye edildi. Okul bahçesinde oluşturulan güvenli bölgeye alınan öğrenciler, temsili yangının ekipler tarafından söndürülmesini izledi.

Okul Müdürü Saim Uyanık, temennilerinin hiçbir doğal afet ya da yangın yaşamamak olduğunu belirterek, bu tür olaylara karşı da hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Uyanık, ' 'Öğrencilerimiz bizim evlatlarımız. Aileleri, en değerli varlıkları olan çocuklarını bizlere emanet ediyor. Onları en iyi eğitim öğretim imkanının yanı sıra bu tür tatbikatlarla da eğitiyoruz. ' ' dedi.

Doğal afetlere hazırlıklı olanların bu tür olumsuzlukları en az hasarla atlattıklarına dikkati çeken Uyanık, ' 'Afet anında hayat kurtaran bilgilerin öğrencilerimiz tarafından kavranması amacıyla uygulamalı bir etkinlik düzenledik, emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür eder sağlıklı ve kazasız günler dilerim. ' ' diye konuştu.