Menge ve Feke Barajlarındaki Su Arama Çalışmalarını Zorlaştıracak

Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tünelinin kapağının patlaması yukarıda bulunan Menge ve Feke barajlarının tamamen dolmasına sebep oldu.

Bu barajlardaki suyun boşaltılması aşağıda arama ve kurtarma çalışmaları yapan ekibin işini zorlaştıracak.

Gökdere Barajındaki patlamanın ardından Menge ve Feke barajlarında su tutulduğunu belirten yetkililer, barajı boşaltmak için bu suyun yarın bırakılacağını, bırakılan suyun da arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkileyeceğini ifade ettiler.

Yetkililer, 'Menge ve Feke barajlarında dolan suyun bırakılması gerekiyor. Su bırakıldıktan sonra bu bölgedeki arama kurtarma çalışmaları da güç koşullarda devam edecek. İstanbul İl Acil Afet Merkezi ile Maden Tetkik Arama Müdürlüğünden iki özel arama makinesi getirildi. Bu makineler su üzerindeyken kameralarla su altını gözetleyebiliyor. Bu makinelerden biri Yedigöze baraj havzasında arama yapıyor. Diğeri Adana'da o da en kısa zamanda arama çalışmalarına katılacak. 'dedi.

Öte yandan, baraj gövdesinin bulunduğu gölette iki kişinin cesedinin olduğu tahmin ediliyor. Ekipler bu bölgede yoğunlaşan çalışmalar kapsamında suyu pompalarla boşaltıyorlar. Yaklaşık 250 kişinin görev aldığı bölge olumsuz hava şartlarına rağmen didik didik aranıyor.

Bu arada, kayıp yakınlarının meraklı bekleyişleri devam ediyor.