Kuzu: Siirtli Bürokrat ve Akademisyenlere Sahip Çıkılmalı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, Siirtli üst düzey bürokrat ve akademisyenlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Nedim Kuzu, yaptığı açıklamada, geçen ay Sadettin Sabaz'ın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'ndan müşavirlik görevine atandığını hatırlattı.

Sabaz'a sahip çıkamadıklarını kaydeden Kuzu, 'Elbette bir göreve atanırken öncelikle liyakate bakılır. Ama bu gerçek kadar lobicilik faaliyetlerinin olduğunu da biliyoruz. Bu konuda Karadeniz Bölgesi illeri çok güzel çalışmalar yaparken maalesef bölgemiz bu konuda da zayıftır. Geçen ay Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden müşavirlik görevine atanan Sadettin Sabaz 'a sahip çıkamadık. ' dedi.

Yıllardır büyük bir başarıyla Trakya Üniversitesi'nde hocalık ve yöneticilik yapan Prof. Dr. Nihat Aktaç'ın üniversite rektörlüğüne adaylığını koyduğunu belirten Kuzu, 'Büyük başarıları bulunan ve örnek bir özgeçmişe sahip olan hocamıza Siirtliler olarak lobi faaliyetlerine girerek destek vermemiz gerekiyor. Bunu başta siyasilerimiz olmak üzere Siirtle ilgilenen Siirt'i seven herkesten bekliyoruz. Bu bir vazifedir. Bize düşen makamlara layık insanların gerçek sahiplerini bulmasıdır.” ifadelerini kullandı.