Bulantı ve Kusma Şikayetleri Üzerine Yetkililerden Açıklama

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile İl Sağlık Müdürü Dr.Ömer Deniz, Amasya'da son günlerde bulantı ve kusma şikayetiyle hastanelere başvuranların sayısında artış yaşanması üzerine açıklamalarda bulundular.

Bulantı ve Kusma Şikayetleri Üzerine Yetkililerden Açıklama
Başkan Özdemir yaptığı yazılı açıklamada, 'Tahlil sonuçlarına dayanarak şebeke sularımızın temiz olduğunu ve gönül rahatlığıyla vatandaşlarımızın içebileceklerini söyleyebilirim ' diye konuşurken, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz de gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Yapılan tetkik ve tahlillerde bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır ' dedi.Her sabah ve haftalık olarak şebeke sularının düzenli bir şekilde tahlil edildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Özdemir açıklamasında şunları ifade etti: 'Ben de evimde şehir şebeke suyunu kullanıyorum. Vatandaşlarımızın çekinmeden kaynak suyuna eşdeğerde içebileceklerini rahatlıkla söylemek isterim. Günlük, haftalık olarak il merkezinde yapılan tahlillerimize ek olarak Samsun Hıfzıssıhha laboratuvarlarında da tahliller yapılmaktadır. Bu laboratuvar verilerinde sürekli şekilde temiz raporu alınmaktadır. Bu tahlillere güveniyoruz. Bu tahlil sonuçlarına dayanarak şebeke sularımızın temiz olduğunu ve gönül rahatlığıyla vatandaşlarımızın içebileceklerini söyleyebilirim ' diye konuştu.

Başkan Özdemir, Amasya il merkezinde abonelere dağıtımı yapılan şebeke suyunda kirlilik ve harici sızmalarının mümkün olmadığını da kaydetti.Cumartesi günü bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye 100 kişinin başvurduğunu, bu sayının pazar günü yaklaşık 200 kişiye çıkmasının ardından düşüşe geçtiğini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, 'Vakaların çoğu ayakta tedavi edilerek gönderilmiştir. Tedbir olarak belediye ile işbirliği içerisinde halihazırda mevcut olan klor seviyesinin artırılmasına karar verilmiştir. Gerek hastalardan alınan tetkiklerin tatbiki, gerekse içme suyundan alınan tetkiklerin tatbikine devam edilmektedir. Bugün itibariyle mevsimsel olarak beklenen ishal vakalarının üzerinde seyreden başvuruların sağlık ekipleri tarafından dikkatle takipleri yapılmaktadır ' şeklinde konuştu.

Vatandaşlara genel hijyen ve temizliğe dikkat etmeleri tavsiyesinde bulunan İl Sağlık Müdürü Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hasta kişilerin tokalaşmaması, öpüşmemesi ve öksürürken ağızlarını kapatmaları gibi basit tedbirler almalarını öneriyoruz. Şu an itibariyle endişe edici bir durum bulunmamaktadır. '
Kaynak: İHA