Bugün Doğanlar, 4 Yılda Bir Doğum Günü Kutlayacak

Şubat ayının 4 yılda bir 29 gün çekmesi, bugün doğan bebekleri özel kıldı.

Dört yılda bir doğun günü kutlayacak olan bebeklerin anneleri böyle bir günde anne oldukları için mutlu olduklarını belirtti. Annelerin ortak dileği ise; bebeklerinin sağlıklı olması.

Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesi 'nde 3 kilo 400 gram ağırlında erkek bebek dünyaya getiren anne Müzeyyen Bektaş, 29 Şubat tarihinin kendileri için hesaplanmayan bir tarih olduğunu belirtti. Doğum günü konusunun kendileri için önemli olmadığını belirten anne, “Kızımın doğum gününü her sene kutluyorum. Oğlumun doğum gününü de arada kutlarız.” dedi.

İkinci kez baba olan Turgut Bektaş ise, 'Bir gelenek olarak doğum günü kutluyoruz. Belki bir gün önce kutlarız. Ama nüfus müdürlüğünde kütüğe kayıt yaptırırken gününde yazdıracağım.” diye konuştu.


Aynı hastanede 2 kilo 900 gram ağırlığında erkek bebek doğuran genç anne Elif Ocak da, “Öncelikle sağlıklı olması dileğim. Doğum günün 4 senede bir, 3 senede bir hiç önemli değil. Bir gün öncede kutlarız. Ama bu tarihe denk geldiği için bizim bebeğimiz ayrıcalıklı.” şeklinde konuştu.