BDP'li Sırrı Süreyya Önder'den İçişleri Bakanı'na Eleştiri

Terör örgütü PKK adına molotoflu eylemler yapmak ve AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’e suikast iddialarına ilişkin davada salona alınmayan BDP’li Sırrı Süreyya Önde, hem mahkemeyi hem de hükümeti eleştirdi.

BDP'li Sırrı Süreyya Önder'den İçişleri Bakanı'na Eleştiri
Sanıkların birinci dereceden yakınlarının alınabileceğinin söylendiğini belirten Önder, “Ben bütün sanıkların birinci dereceden yakınıyım.” dedi. Önder, yargılananların İçişleri Bakanı'ndan daha insan olduğunu savundu.

Sırrı Süreyya Önder duruşmaya verilen ara sırasında adliye önünde yapılan basın açıklamasına katıldı. Konuşmalarda tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması istendi. Önder ise Bülenç Arınç ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'e tepki gösterdi. Arınç 'ın “Kürtçe medeni bir dil midir?”dediğini belirten Önder, “Arınç 'ın Türkçe zannettiği televizyon konuşmasını bir dil bilimciye göstersin bakalım içinde kaç tane Türkçe var. Kim medeniymiş kim değilmiş çıksın ortaya.” dedi.

Duruşmada yargılananların İçişleri Bakanı Şahin 'den daha fazla demokrasiye bağlı olduğunu ileri süren Önder, “Dün Taksim 'de kan isteyen, kana kan diyen İçişleri Bakanından daha medeni, daha hümanist, daha insandırlar.” ifadelerini kullandı.

Hakim kendisini salona almadığını anlatan Önder, “Jandarma beni engellemeye çalıştı, kapıyı kapattı. Heyete haber gitti bu gelen milletvekilidir diye. Kabul etmedi. Ben kapıdan seslendim. Ben milletvekiliyim bu çocukların hepsinin de birinci dereceden yakınıyım. Bu mahkeme benden neyi gizleyebilir. Başkan cevap verdi 'siz içeri girmeye çalışırsanız aileleri de çıkarırım. ' Ceza hukukunda şantajla ilgili maddeleri buradaki bütün yargıçların dikkatine sunuyorum.” diye konuştu.